Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de incalzire a scolilor si gradinitelor din Pantelimon, prin Programul „Casa Verde"

ro

14 Aug, 2009 02:15 1734 Marime text

pantelimon_vasile_neicu.jpgAdministraţia locală din Pantelimon va depune spre finanţare, la Ministerul Mediului, un proiect privind încălzirea termică a instituţiilor publice, cu surse de energie alternative.

Este vorba, mai exact, despre un proiect depus în cadrul Programului „Casa Verde", lansat de Ministerul Mediului, care prevede completarea sau înlocuirea sistemelor clasice de încălzire, cu sisteme care utilizează energie solară, geotermală sau eoliană.

Programul este destinat autorităţilor locale care doresc finanţări de la stat pentru aceste sisteme de energie. Prima sesiune a programului cunoscut sub numele Casa Verde, pentru care au fost alocate 150 milioane lei, s-a derulat în perioada 15 - 31 iulie. Cea de-a doua sesiune, pentru care s-au prevăzut 160 milioane lei, se va desfăşura între 1 şi 15 septembrie.
Cuantumul finanţării nu poate depăşi patru milioane lei pentru primăriile cu un număr de locuitori mai mare de 100.000, trei milioane lei pentru cele care au între 50.000 şi 100.000 de locuitori, două milioane lei pentru cele care au între 20.000 şi 50.000 de locuitori, un milion de lei pentru cele care au între 3.000 şi 20.000 de locuitori, respectiv 500.000 lei pentru unităţile administrativ-teritoriale cu mai puţin de 3.000 de locuitori.

Primarul din Pantelimon, Vasile Neicu, ne-a declarat că, prin intermediul proiectului depus, şi-a propus să refacă sistemele de încălzire pentru şcolile şi grădiniţele din comună, dar şi pentru sediul primăriei şi consiliul local. Este vorba, în total, despre opt clădiri: patru şcoli şi patru grădinţe (o şcoală şi o grădiniţă funcţionează în acelaşi imobil) şi sediul primăriei. Valoarea totală a proiectului este de 593.080 lei, 20% din sumă fiind co-finanţarea asigurată de către administraţia locală. Proiectul va fi depus între 1 şi 15 septembrie.

O altă prioritate a autorităţii locale din Pantelimon o reprezintă şi igienizarea şcolilor în vederea pregătirii lor pentru noul an şcolar. Potrivit primarului, acţiunea va fi demarată zilele acestea.

Primăria se ocupă în continuare şi de închiderea gropilor de gunoi. Administraţia locală a primit un nou termen pentru a face să dispară gunoaiele strânse la marginea localităţilor. „Până la 31 august trebuie să terminăm cu gunoiul", ne-a declarat primarul Vasile Neicu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii