Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua licitatie pentru atribuirea lucrarilor de canalizare, la Cumpana

ro

11 Sep, 2009 03:09 1197 Marime text

cumpana_primaria_02.jpgLa sediul Primăriei Cumpăna are loc, astăzi, deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie în vederea contractării lucrărilor pentru reţeaua de canalizare.

Autoritatea locală din Cumpăna va selecta o societate care să se ocupe de proiectarea şi execuţia extinderii reţelei de canalizare şi de reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa - Sud, precum şi de rezolvarea problemelor legate de apele uzate în comună. De precizat că procedura de achiziţie s-a mai organizat o dată, însă a fost anulată.

Contractul implică executarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie, întocmirea proiectului pentru obţinerea autorizaţiei de construire, a caietelor de sarcini pe specialităţi pentru investiţie, precum şi executarea lucrărilor aferente în conformitate cu documentaţiile menţionate anterior.

Condiţii revizuite

Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată, fără TVA, a lucrării, se situează între 2.500.000 şi 2.800.000 euro. Se pare că reprezentanţii autorităţii locale au introdus aceste limite de preţ pentru a nu se mai prezenta la licitaţie societăţi cu valoarea ofertată extrem de redusă. De precizat că, în cazul procedurii anterioare, o societate de profil s-a prezentat cu o ofertă financiară la aproximativ 30% din valoarea estimată. Termenul de finalizare a contractului este de 22 de luni de la data atribuirii. Investiţia este finanţată din fonduri atrase prin mecanismul economic european şi de la bugetul local, conform cererii de finanţare aprobate. La licitaţie pot participa şi asocieri de firme. De asemenea, se cere o cifră medie de afaceri pentru ultimii trei ani a ofertantului de minim 20 milioane lei, precum şi prezentarea a minimum trei experienţe similare. Ofertantul va prezenta cel puţin un contract a cărui valoare să fie de minimum 2,5 milioane lei. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul Primăriei Cumpăna, începând cu ora 10.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii