Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Loturi de casa pe malul Dunarii, la Capidava

ro

06 Aug, 2010 02:24 2560 Marime text
Topalu_primar_Gheorghe_Murat_05_.jpgLocuitorii satului Capidava ar putea avea apă curentă din această toamnă. Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, ne-a declarat că speră ca reţeaua de apă să fie finalizată în două luni.

„Mai avem de terminat bazinul de alimentare şi racordarea oamenilor la reţea. Această investiţie a fost estimată iniţial la 16 miliarde de lei vechi, dar am reuşit să o facem doar cu şase", a afirmat primarul. Sistemul de alimentare cu apă din Capidava va deservi aproximativ 100 de familii, însă localitatea se va extinde în următorii ani. Primăria Topalu se pregăteşte să scoată la licitaţie în Capidava, 44 de loturi de casă, a câte 500 mp. Zona pare atractivă cu atât mai mult cu cât autoritatea locală intenţionează să dezvolte un port turistic în această localitate. „Terenurile au cadastru şi intabulare, iar preţul de pornire va fi de 5-6 euro/mp", a precizat primarul Murat. Reprezentantul administraţiei locale din Topalu a ţinut să sublinieze faptul că turismul este în dezvoltare, în comună fiind mai multe persoane interesate să-şi deschidă o pensiune.

Primarul Gheorghe Murat este mulţumit de faptul că preşcolarii din Topalu vor începe noul an şcolar în condiţii optime. „A fost reabilitată grădiniţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean, fiind renovat şi dispensarul", a precizat edilul.

Bază sportivă la ieşirea din Topalu

În curând, comuna Topalu va avea şi o bază sportivă nouă. Investiţia va fi amplasată în partea de sud a localităţii cu acelaşi nume, mai exact, la ieşirea spre Capidava. Baza sportivă va avea un teren de sport multifuncţional, tribune şi vestiare. Investiţia totală este de aproximativ şase miliarde de lei vechi.

În comuna Topalu nu se prea simte criza şi asta pentru că investitorul care-şi desfăşoară activitatea aici şi-a păstrat numărul de angajaţi. Potrivit primarului Gheorghe Murat, fabrica de mecanică fină, investiţie de 22 milioane de euro, are peste o sută de angajaţi, majoritatea locuitori ai comunei Topalu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii