Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In doar doi ani la carma comunei Dumbraveni Primarul Cenusa si-a trecut in palmares o serie de realizari

ro

28 May, 2010 04:31 4935 Marime text
dumbraveni_primar_gheorghe_cenusa.jpgPrimarul comunei Dumbrăveni, Gheorghe Cenuşă, este unul dintre edilii care, într-un timp foarte scurt, a reuşit să-şi treacă în palmares o serie întreagă de realizări.

„Am căutat, cu mici resurse, să intervin în toate", ne-a declarat Gheorghe Cenuşă, şi, se pare, acesta a şi fost motto-ul după care s-a ghidat din 2008, de când a fost ales primar.

„Am pus cinci centrale termice: două la biserici, în Furnica şi Dumbrăveni, una la primărie, una la căminul cultural din Furnica şi una la şcoala din Dumbrăveni", a afirmat primarul comunei. Actuala administraţie locală a reabilitat în întregime Şcoala generală Furnica, dar şi căminul cultural din aceeaşi localitate, care a fost reparat prin intermediul SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL. Şi biserica din localitate a fost reparată la exterior, urmând să se repare acoperişul. De asemenea, autoritatea locală a renovat în întregime şi Primăria Dumbrăveni, imobilul fiind totodată extins şi împrejmuit. „Primăria a fost inaugurată în 2009, dată până la care am pus la punct şi arhiva. Toate lucrările ne-au costat aproximativ un miliard de lei vechi", ne-a declarat primarul Cenuşă.

Şi biserica de la Dumbrăveni a fost reabilitată, ocazie cu care s-a efectuat şi înnoirea reţelei electrice, urmând, potrivit edilului, să i se repare şi acoperişul. „Am pus la biserică un parchet gros de 13 cm pentru ca lăcaşul de cult să fie mai călduros", a adăugat Gheorghe Cenuşă. De asemenea, actuala administraţie locală a extins şi a împrejmuit cimitirul din Dumbrăveni.

Parc la Dumbrăveni

În această localitate, autoritatea locală a realizat şi un parc în care s-au plantat 120 de trandafiri, arbuşti de tuia şi gazon. Şi Şcoala Dumbrăveni a fost reparată. Potrivit primarului, au fost reabilitate şi două laboratoare, într-unul dintre acestea fiind amenajat cabinetul de informatică, unde au fost amplasate cele 28 de calculatoare primite de la Consiliul Judeţean prin programul judeţean de informatizare.

Primarul Gheorghe Cenuşă a dispus şi reabilitarea dispensarului uman. „Acum, acest spaţiu este unul modern, cu gresie, faianţă, geamuri termopane, mobilier, frigider, aragaz şi toate necesare asigurării unor condiţii bune pentru pacienţi. Dispune de două cabinete, o sală de aşteptare şi o cameră pentru medic, în cazul în care acesta rămâne peste noapte", a mai spus primarul. Investiţia de la dispensar a costat, potrivit edilului, 400 milioane lei vechi. Primăria a renovat şi camera oficială, de fapt un apartament în care pot fi primiţi oaspeţii sau unde pot rămâne, la nevoie, muncitori care au de executat o lucrare în comună sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă iarna, în caz de înzăpezire.

Urmează căminul cultural

La doi ani de mandat, primarul Gheorghe Cenuşă ne-a declarat că toate drumurile au fost pietruite, iar sistemul de alimentare cu apă a fost predat către operatorul judeţean. Primarul intenţionează ca, în perioada următoare, să demareze construcţia unui cămin cultural şi la Dumbrăveni, amplasamentul fiind deja împrejmuit. Comuna Dumbrăveni are pe teritoriul său şi două cişmele, cea din sat şi cea din pădure, la care atât locuitorii, cât şi vizitatorii comunei obişnuiesc să poposească. Primarul Cenuşă ne-a declarat că cişmelele vor fi reabilitate pentru a fi integrate în circuitul turistic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii