Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica de caramida ecologica, in comuna Saligny

ro

23 Oct, 2009 01:56 3976 Marime text
mijloc_sus_saligny_gabriel_tatulescu_07.jpgÎn localitatea Ştefan cel Mare, comuna Saligny, se va construi o fabrică de cărămidă ecologică.

Investiţia aparţine unor investitori chinezi, după cum ne-a declarat primarul Gabriel Tătulescu.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Saligny, aleşii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind concesionarea pe o perioadă de 49 de ani a unui teren cu o suprafaţă de 35.000 mp. Dezvoltatorul doreşte să profite de condiţiile oferite de localitatea Ştefan cel Mare: apropierea de autostrada A2, de Canalul Dunăre Marea Neagră şi ieşirea la DN 22C. În plus, terenul concesionat de către investitorul chinez este situat în apropiere de calea ferată. Compania dezvoltatoare este Golden Way Development BV, iar firma din România care se va ocupa de derularea investiţiei este SC Long Wall Brick SRL România. Potrivit primarului Gabriel Tătulescu, investiţia se cifrează la aproape 20 milioane euro şi, dacă se va concretiza, va crea 50 de locuri de muncă pentru locuitorii comunei. Oamenii de afaceri chinezi sunt aşteptaţi în România în această perioadă, pentru semnarea contractului de concesiune. Reprezentanţii firmei au venit în ţară, potrivit edilului, şi în urmă cu doi ani, pentru prelevarea unor probe de argilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 15 Feb, 2013 18:35 caramizile cu care trebuia sa se construiasca fabrica si-a facut el vile
  • MAI DOCUMENTATI-VA CA VA FACETI DE RUSINE 26 Oct, 2009 00:44 Long Wall Brick SRL, cu sediu pe Aleea Garofiţei, numărul 28, care din data de 1 mai a.c. are activitatea suspendată, conform site-ului www.vrăjitorul.eu, a primit undă verde din partea Primăriei Saligny pentru exploatarea argilei...SCRIAU COLEGII VOSTRII IN LUNA SEPTEMBRIE