Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" la primul test important in Cupa CEV

ro

17 Feb, 2010 03:47 984 Marime text
csv2004tomis.jpgLa debutul în competiţiile continentale, echipa constănţeană nu a cedat niciun set în cele două tururi disputate până acum

CS Volei 2004 Tomis va întâlni astăzi, la Sala Sporturilor, formaţia Uralochka-NTMK Ekaterinburg din Rusia, meci contând pentru manşa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV.

După ce a urcat din nou în fruntea clasamentului Diviziei A1, formaţia pregătită de Aleksandar Boskovic va încerca, în această seară, să confirme forma bună prin care trece, şi în cupele europene. Astfel, dacă în tururile precedente ale Cupei CEV echipa constănţeană a defilat câştigând toate meciurile cu scorul de 3-0, de data aceasta „sirenele" vor avea o misiune mult mai dificilă împotriva unei formaţii cu un palmares impresionant în spate. Astfel, spre deosebire de echipa de pe litoral, care este la prima prezenţă într-o competiţie continentală, formaţia din Rusia este o prezenţă constantă în cupele europene reuşind în istoria de peste 40 de ani a clubului să cucerească de opt ori trofeul Ligii Campionilor, ultimul în 1995. De asemenea a fost finalista celei mai importante întreceri europene în şase rânduri, iar de trei ori a urcat pe ultima treaptă a podiumului. În Cupa CEV, Uralochka-NTMK Ekaterinburg a cucerit o dată trofeul şi a fost finalista competiţiei sezonul trecut. În ciuda acestui palmares impresionant, trupa lui Nikolai Karpol trece printr-o perioadă slabă în campionat, ocupând după 16 etape abia poziţia a şaptea, după ce nu a mai câştigat un meci de patru etape. Uralochka a venit la Constanţa cu un lot format din nouă jucătoare, printre acestea numărându-se şi una dintre cele mai bune jucătoare a lumii Evgenia Estes-Artamonova. Celelalte componente ale lotului sunt Maria Beloborodova, Strashimira Filipova, Jana Matiasovska, Alexandra Pasynkova, Viktoria Rusakova şi Marina Sheshenina. Rusoaicele au trecut în tururile precedente de Panathinaikos Atena 3-1 (în Grecia) şi 3-0 (pe teren propriu) şi Dauphines Charleroi 3-1 (în Belgia) şi 3-0 (acasă). În schimb, formaţia constănţeană nu a cedat niciun set până acum reuşind să elimine cu un dublu 3-0 pe AEL Limassol (Cipru) şi PTPS Pila (Polonia). Jocul dintre CSV 2004 Tomis şi Uralochka-NTMK Ekaterinbur va începe la ora 20.00 şi va fi arbitrat de Nikola Micevski (Macedonia) şi Yanick Chaladay (Franţa).

Doi paşi până în Final Four

Sferturile de finală ale Cupei CEV mai programează astăzi şi mâine partidele: Dinamo Pancevo - Steaua Roşie Belgrad (ambele din Serbia), Yamamay Busto Arsizio (Italia) - Schweriner SC (Germania) şi Rabita Baku (Azerbaidjan) - Eczacibasi-Zentiva Istanbul (Turcia). Spre deosebire de competiţia masculină, care are o rundă intermediară (Challenge Round) înainte de turneul final, învingătoarele din sferturile competiţiei feminine se vor califica la turneul Final Four, gazda turneului urmând să se stabilească ulterior.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii