Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania, esec in fata Serbiei (galerie foto)

ro

30 Mar, 2009 02:44 1239 Marime text

meci.jpgDupă o serie de partide fără înfrângere la Constanţa, tradiţia a fost încălcată de jucătorii sârbi

Mijlocaşul echipei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, convocat în premieră la lot, după ce în urmă cu o săptămână a redobândit cetăţenia română, nu a fost inclus în echipă de Victor Piţurcă.
Cu toate acestea, selecţionerul Victor Piţurcă a început partida cu două noutăţi: craioveanul Florin Costea, care a fost introdus titular în atac, unde a făcut trio cu Mutu şi Marica, şi Dorel Stoica, jucător în centrul liniei mediene. Sârbii au punctat pentru prima dată în minutul 7, prin Pantelic, dar reuşita acestuia a fost anulată pe motiv de ofsaid. Din păcate, 11 minute mai târziu, oaspeţii deschid scorul. Krasic pătrunde pe partea stângă, trage în bară, însă mingea ricoşează la Milan Jovanovic, care a reluat în poartă din şase metri. Pe finalul primei reprize, Serbia îşi majorează avantajul când, după un corner executat de acelaşi Krasic, Dorel Stoica, în încercarea de a respinge, trimite în propria poartă. Tricolorii încep foarte bine partea secundă şi reduc din handicap prin Marica, în minutul 50. Ofsaid-ul nesemnalizat la golul victoriei cu Olanda, înscris de Goian, s-a întors împotriva noastră în minutul 59 al partidei. Krasic centrează din corner, apărarea noastră nu reuşeşte să respingă şi mingea ajunge la Ivanovic, care înscrie printr-o execuţie acrobatică. Reluările TV au demonstrat că marcatorul golului se afla în ofsaid, în momentul în care Vidic i-a pasat. Dorel Stoica îşi răzbună greşeala de la golul doi al sârbilor şi înscrie în minutul 74, printr-o lovitură de cap. A fost, din păcate, ultima răbufnire a naţionalei noastre, care pierde cu scorul de 3-2, iar Mondialul din Africa de Sud este din ce în ce mai îndepărtat pentru tricolori.

nationala.jpgCu petardele-n chiloţi

De ce se temeau forţele de ordine, înainte de partidă, nu au scăpat. După golul lui Jovanovic, din minutul 18, cei aproximativ 1.000 de suporteri sârbi au dat startul incidentelor din tribune. Sârbii au aprins câteva torţe şi fumigene, moment în care forţele de ordine au intervenit pentru a restabili ordinea. Fanii din Serbia au ripostat aruncând cu scaune spre jandarmi şi stewarzi. După câteva minute însă, spiritele s-au calmat, nefiind nevoie să se intervină pentru evacuarea peluzei. Deşi controlul la intrările pe stadion a fost strict, mai ales din cauza prezenţei celor doi şefi de stat, Traian Băsescu şi Boris Tadic, suporterii plavi au reuşit să intre cu materiale pirotehnice băgate în lenjeria intimă, în pachetele de ţigări sau printre alte metode ingenioase.

Dumitru Dragomir îşi ia apartament în Mamaia

Tribuna oficială a fost plină de personalităţi din lumea sportului, politicii şi showbiz-ului. Astfel, pe lângă cei doi preşedinţi de stat, au mai asistat la partida de pe stadionul Farul ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, prefectul Liviu Brăiloiu, dar şi ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. Lumea fotbalului a fost reprezentată de patronul Rapidului, George Copos, Gheorghe Hagi, şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Potrivit unui ziar central, „Corleone" a profitat de ocazie şi şi-a vizitat apartamentul amplasat în blocul de lux pe care îl ridică Viorel Păunescu, chiar lângă hotelul unde s-a cazat naţionala României. Virgil Ianţu, vedeta Prima TV, a fost şi el prezent pe stadionul Farul, vizionând prima parte a meciului de la masa presei, coborând apoi la nivelul gazonului.

{mos_ri:Romania Serbia}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii