Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationala lui Moculescu joaca in Grecia

ro

11 Jun, 2009 02:20 739 Marime text

volei.jpgToate cele patru formaţii din grupa B se află la egalitate de puncte, fiind despărţite de setaveraj

După ce week-end-ul trecut au înregistrat la Constanţa o victorie şi o înfrângere, naţionala masculină de volei a României pregăteşte, în aceste zile, următoarele două confruntări din Liga Europeană. 

Echipa pregătită de Stelian Moculescu, din care mai fac parte şi patru componenţi ai campioanei României, CVM Tomis (Radu Began, Laurenţiu Lică, Florin Voinea şi liberoul Răzvan Tănăsescu ), va întâlni în acest sfârşit de săptămână selecţionata similară a Greciei. Dacă Began şi Voinea au fost titulari de drept atât în meciurile pentru calificarea la Campionatul Mondial, cât şi în Liga Europeană, Lică a fost folosit în sextetul de bază abia în partida de duminică, când a şi adus cele mai multe puncte echipei. Tănăsescu, în schimb, nu a făcut deplasare în turneul din Portugalia, alăturându-se lotului înainte de disputele cu nemţii de la Constanţa. După meciurile cu Germania, jucătorii au primit liber trei zile, reunirea fiind prevăzută pentru astăzi, la Izvorani. Mâine este programată plecarea în Grecia, pentru jocurile din etapa a doua a Ligii Europene. Cele două întâlniri vor avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, şi duminică, de la ora 19.00, la Kalamata şi vor fi arbitrate de o brigadă formată din Grago Franc (Muntenegru) şi Arjan Shehu (Albania). „Germania a venit la Constanţa cu o echipă tânără, căreia nu îi plăcea să piardă de două ori aici. Duminică au dorit probabil mai mult victoria decât ai noştri. Oricum, trebuie să ne obişnuim că n-o să câştigăm toate meciurile. Câteodată e mai bine să şi pierzi, pentru că din înfrângeri înveţi mai mult decât din victorii", a declarat Stelian Moculescu, după partidele de la Constanţa. În urma disputării primelor două runde ale competiţiei europene, toate cele patru formaţii din grupa B se află la egalitate de puncte, fiind despărţite doar de setaveraj.

„Tricolorele" se apropie de Final Four 

Dacă şansele băieţilor de a se califica în turneul final al competiţiei erau minime, cele două victorii cu 3-0 obţinute la sfârşitul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor din Constanţa, în faţa Marii Britanii, le-au adus pe elevele lui Bogdan Paul la egalitate de puncte cu Franţa, care a cedat în cele două partide de la Ankara, cu reprezentativa Turciei. Astfel, cu patru partide câştigate în grupa B a Ligii Europene, reprezentativa de volei feminin a României are în continuare şanse de a se califica în Final Four. Astfel, după şase runde disputate până acum, România ocupă locul al treilea în grupă. Rămase însă în continuare pe poziţia a treia în grupă, elevele lui Bogdan Paul speră să se apropie de calificare la sfârşitul acestei săptămâni, când în Scoţia sunt programate partidele retur cu Marea Britanie. Voleibalistele tricolore au revenit marţi la pregătire, antrenamentele având loc tot în Sala Sporturilor. Mâine este programată plecarea spre Scoţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii