Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune imposibila pentru HCM

ro

10 Feb, 2010 03:03 1132 Marime text
hcm.jpgCampioana României va juca împotriva a cinci campioni europeni, mondiali şi olimpici cu echipa naţională a Franţei

Handbal Club Municipal Constanţa reia astăzi, lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Formaţia constănţeană întâlneşte, în deplasare, pe Montpellier, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a fazei grupelor.

După ce a obţinut două succese importante în primele două etape ale anului în campionatul intern, elevii lui Zoran Kurtes încearcă să continue serie rezultatelor pozitive şi în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. Astfel, campioana României va relua astăzi cursa spre cea mai mare performanţă din istoria clubului, întâlnind de la ora 21.30, la Palatul Sporturilor Rene Bougnol din Montpellier, echipa care conduce în clasamentul grupei, cu 10 puncte, după şase meciuri. De menţionat este faptul că cea care a împiedicat formaţia din Hexagon să aibă maximum de puncte a fost chiar HCM, constănţenii reuşind în meciul tur disputat la Buzău să învingă surprinzător una dintre favoritele la cucerirea trofeului. Se anunţă astfel un meci extrem de dificil pentru formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi, francezii fiind motivaţi să-şi ia revanşa după eşecul din România. Pentru confruntarea din Hexagon echipa constănţeană nu are probleme de lot, antrenorii HCM-ului deplasând în Franţa 15 jucători: Stănescu şi Popescu - portari, Mureşan, Sadoveac, Toma, Sabou, Băiceanu, Adzic, Nicolae, Buricea, Csepreghi, Schuch, Dimache, Pavlovic şi Vukovic. În afara meciului de la Montpellier, în Grupa A se va mai disputa astăzi, în Grecia, meciul dintre PAOK Salonic şi maghiarii de la Pick Szeged, într-un „derby" al codaşelor grupei. Important este faptul că rezultatul acestui meci ar putea conta foarte mult în ecuaţia calificării HCM-ului în faza următoare. Astfel, în cazul unei victorii a grecilor, şansele campioanei României de a accede în optimile competiţiei continentale vor spori semnificativ. Ultimul meci din cadrul etapei a VII-a a fazei grupelor este programat să se dispute mâine între Chekhovskie Medvedi şi Pevafersa Valladolid.

Meci împotriva campionilor europeni

Întâlnirea de astăzi dintre Montpellier HB şi HCM Constanţa reprezintă unul dintre cele mai dificile meciuri jucate vreodată de echipa de pe litoral şi prin prisma palmaresului unor jucători care evoluează la formaţia din Hexagon. La echipa franceză evoluează nu mai puţin de cinci jucători ce şi-au trecut în palmares Campionatul European, Campionatul Mondial şi titlul la Jocurile Olimpice, alături de naţionala Franţei. Samuel Honrubia, William Accambray, Michel Guigou, Daouda Karaboue şi Nikola Karabatic sunt jucătorii de la Montpellier care au făcut parte din garnitura formaţiei Hexagon şi la meciul tur de la Buzău când HCM s-a impus cu scorul de 37-33.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii