Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune imposibila in fata Timisoarei

ro

30 Apr, 2009 02:52 945 Marime text

Fotbal_Farul.jpgConstănţenii nu au mai câştigat un meci de la începutul returului, când s-au impus în faţa Gloriei Buzău

După eşecul usturător de pe teren propriu, suferit etapa precedentă în faţa lui Dinamo, FC Farul va disputa sâmbătă, de la ora 18.30, un nou joc extrem de dificil la Timişoara, împotriva echipei care i-a umilit pe „alb-roşii" în semifinalele Cupei României.
Formaţia pregătită de Lucian Marinof şi Cristian Cămui nu va avea viaţă uşoară pe Bega, în partida cu una dintre candidatele la titlul de campioană. Echipa lui Gabi Balint a umilit, marţi seară, liderul Ligii I, Dinamo Bucureşti, echipă care a învins Farul în etapa precedentă cu acelaşi scor. De la jocul cu FC Timişoara ar putea lipsi Dejan Rusmir, care a suferit o accidentare la antrenament. De asemenea, portarul Adrian Vlas a reluat pregătirile alături de echipă, însă este puţin probabil să facă parte din selecţia pentru meciul de la Timişoara. Au mai revenit la lot juniorii Denis Alibec şi Cosmin Matei, care au evoluat, marţi, pentru naţionala sub 19 ani a României, într-un amical împotriva Turciei, partidă disputată la Mogoşoaia. Farul a intrat ieri în cantonament, după ce finanţatorul echipei de pe litoral, Gheorghe Bosânceanu, a decis, după meciul cu Oţelul, ca echipa să intre în cantonament cu trei zile înaintea meciurilor. De asemenea, jucătorii au primele blocate se pare până spre finalul sezonului, patronul Farului luând hotărârea să nu-i mai plătească pe fotbalişti până ce echipa nu va ieşi din zona locurilor retrogradabile. Cu un program din care este puţin probabil să mai obţină prea multe puncte, „rechinii" nu îşi vor mai primi banii până spre finalul sezonului. Astfel, în următoarele etape, formaţia constănţeană mai are de disputat meciuri cu Unirea Urziceni (locul 2 - 53 de puncte) şi FC Braşov (locul 8 - 42 de puncte). Abia după această serie de trei jocuri, Farul va juca cu echipe din a doua jumătate a clasamentului.

Soluţii pentru salvare

În aceste condiţii, constănţenii au început deja să caute soluţii pentru a evita retrogradarea prin alte metode decât pe teren. Prima variantă priveşte excluderea echipei FC Argeş din campionat, după scandalul de corupţie în care a fost implicată gruparea piteşteană. Cazul va intra în curând în discuţia Federaţiei Române de Fotbal şi, dacă se va lua o decizie dură împotriva clubului patronat de Cornel Penescu, locul 15 va asigura menţinerea în prima ligă. Speranţele constănţenilor au crescut şi mai mult după ce preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că piteştenii vor fi aspru sancţionaţi. Chiar şi în acest caz, elevii lui Cămui au mari probleme, după ce au fost depăşiţi şi de Gaz Metan Mediaş în clasament, Farul ajungând pe locul 16 în ierarhia Ligii I. O altă variantă o are la mijloc pe Delta Tulcea, formaţie din Liga 2, care se află pe locul secund în clasament, cu şanse de a promova în prima ligă. Gruparea care-l are antrenor pe fostul tehnician al Farului, Constantin Gache, nu se confruntă cu probleme financiare, însă are dificultăţi în tentativa de a obţine licenţa de club profesionist. Toate aceste variante pot pica însă dacă tulcenii ratează locul secund, ţinând cont că au doar două puncte în faţa ocupantei ultimei trepte a podiumului în clasamentul Seriei I, FC Ploieşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii