Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" castiga in Ghencea

ro

30 Nov, 2009 02:19 962 Marime text
farul.jpgFormaţia de pe litoral urcă pe locul patru în clasament, la un punct distanţă de locul secund, ocupat de Sportul, şi la şase de liderul, Victoria Brăneşti

Farul a obţinut cea de-a doua victorie consecutivă în campionat, după ce s-a impus pe terenul formaţiei Steaua II, cu scorul de 2-0, într-un meci contând pentru etapa a XVI-a a Ligii a II-a, Seria I.

Obiectivul constănţenilor de a termina turul pe locul secund rămâne în picioare, după ce elevii lui Gheorghe Butoiu au obţinut un nou succes în campionat, contra echipei a doua a Stelei. Fără cei doi fundaşi centrali titulari (Papp şi Da Silva) şi fără Cristocea şi Ene, echipa constănţeană intră mai greu în joc şi este foarte aproape să se vadă condusă pe tabelă încă din minutul şapte. Sardescu gafează în afara careului, Ochiroşii îi fură mingea însă nu reuşeşte să trimită decisiv spre poarta lăsată goală. Prima acţiune mai consistentă a „marinarilor" se petrece în minutul 16. Portughezul Diogo Andrade pătrunde pe partea dreaptă, centrează bine pentru Andone, însă veteranul Farului trimite cu capul puţin pe lângă poartă. O nouă mare ocazie de gol pentru constănţeni are loc în minutul 33. Chico este angajat în careu, într-o poziţie ideală, dar amână şutul şi este ajuns şi deposedat de Ninu. Faza este trasă la indigo, două minute mai târziu, la cealaltă poartă. Albu este angajat de Bâftoi în centrul careului de 16 metri, preia mingea, însă Ben Teekloh îl deposedează în ultimul moment. Ultima şansă de gol a reprizei este irosită de gazde în minutul 44. Acelaşi Albu a pătruns până în zona careului de 6 metri, a trimis o centrare şutată prin faţa porţii, însă niciun coechipier nu a putut trimite decisiv spre poartă. A doua parte a meciului le aparţine în totalitate elevilor lui Gheorghe Butoiu. Aceştia irosesc o şansă importantă de a deschide scorul în minutul 47, când Diogo Andrade şutează, portarul Portnasj respinge în faţă, iar Ion Barbu nu reuşeşte să reia în poartă din şase metri. „Marinarii" deschid însă scorul în minutul 61. Acelaşi Diogo Andrade centrează de la dreapta, iar conaţionalul său, Chico, trimite balonul cu capul în vinclul porţii lui Portnasj. După deschiderea scorului, constănţenii rămân în atac, iar cinci minute mai târziu, reuşesc să majoreze avantajul de pe tabelă. Intrat doar de un minut pe teren în locul lui Andrade, Soare centrează decisiv pentru lovitura de cap a lui Ben Teekloh, care duce scorul la 2-0, stabilind în acelaşi timp şi rezultatul final. Cu această victorie, Farul acumulează 29 de puncte şi urcă pe locul 4 în clasament, la egalitate de puncte cu o altă echipă dobrogeană, Delta Tulcea. Etapa viitoare, ultima a turului, Farul va juca pe propriul teren cu Gloria Buzău. Victoria Brăneşti este în continuare liderul detaşat al seriei, cu 35 de puncte, urmată de Sportul Studenţesc, cu 30 de puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii