Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un punct de podium

ro

03 Feb, 2009 03:00 1019 Marime text

CSTomis.jpgHandbalistele tomitane au reuşit să bifeze cel de-al şaptelea meci consecutiv fără înfrângere

CS Tomis a reuşit o victorie în prima etapă a returului, handbalistele pregătite de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi impunându-se pe terenul Rapidului, după un final de partidă dramatic.

Dorinţa formaţiei constănţene de a recupera punctele pierdute în primele etape ale acestui sezon s-a realizat, într-o primă fază, după victoria la limită cu Rapid CFR Bucureşti, bucureştencele impunându-se în tur, la Constanţa, cu scorul de 26-31. CS Tomis a reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj în ultimul minut al jocului, după ce s-a văzut condusă pe toată durata întâlnirii. În ultimele secunde ale partidei, rapidistele puteau să egaleze, însă au fost oprite de apărarea solidă a Tomisului, care a rezistat ultimului atac. Cele mai bune marcatoare ale echipei constănţene au fost Jafarova şi Ackar, cu câte 6 goluri, Jerebie-Cărbune (5), Grigore (4) şi Tankaskaya (3). Cu acest succes, CS Tomis urcă pe locul 4 în clasament, la un punct distanţă de ultimul loc de pe podium ocupat de Dunărea Brăila. La finalul partidei, Dumitru Muşi, antrenorul celor de la Tomis Constanţa, a spus că fiecare punct contează, dar, din păcate, tensiunea din timpul meciurilor strică spectacolul. „A fost un meci greu, am intrat în partea a doua a campionatului şi fiecare punct contează. Toată lumea vrea să ajungă cât mai sus la final. Din acest motiv a început că crească tensiunea şi spectacolul are de suferit. Sunt mulţumit că fetele mele au reuşit să lupte şi să câştige, nu neapărat de jocul arătat astăzi. Am reuşit să o oprim pe Dobrin, care joacă foarte bine, şi le-am recomandat portarilor să nu mai iasă la loviturile de pe extreme", a spus Muşi. Vasile Mărgulescu, antrenorul Rapidului, a contestat dur arbitrajul partidei de astăzi. „Este incredibil să joci acasă în patru jucătoare. Au făcut tot posibilul să le ajute să ne egaleze, iar pe final au înscris golul care le-a dus în avantaj şi s-a terminat meciul. Nu am văzut aşa ceva în viaţa mea, dar nu vreau să mai zic nimic. Au început să ne toace pe unde ne prind", a spus Mărgulescu pentru site-ul oficial al grupării giuleştene.

Şapte meciuri fără eşec

Dacă după primele etape ale turului, echipa antrenată de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi se zbătea în a doua jumătate a clasamentului Ligii Naţionale, CS Tomis se luptă după prima etapă a returului pentru un loc pe podium. Constănţencele au reuşit o serie de şapte partide fără înfrângere, începută în etapa a VIII-a, cu victoria împotriva formaţiei Cetate Deva. Au mai căzut victime CSM Ploieşti, HCM Buzău, HC Zalău şi KZN Slatina, singurul rezultat de egalitate înregistrându-se în meciul cu Universitatea Cluj. Următorul meci al constănţencelor va avea loc duminică, pe teren propriu, în compania echipei HC Oţelul Galaţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii