Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Marin paraseste Farul

ro

14 Apr, 2009 02:19 1404 Marime text

Ion_Marin.jpgFuncţia de antrenor principal ar putea fi preluată de Lucian Marinof, singurul din cadrul clubului care deţine licenţa PRO

După ce, în urmă cu o săptămână, anunţa că mai stă pe banca Farului doar pentru meciurile cu Gloria Bistriţa şi Steaua, Ion Marin şi-a reziliat, în cursul zilei de ieri, contractul cu gruparea constănţeană.
Preşedintele CA al FC Farul, Gheorghe Bosânceanu, a declarat, ieri, că tehnicianul Ion Marin şi-a reziliat contractul. „Contractul lui Ion Marin este în curs de reziliere. Dânsul nu va mai rămâne în nicio funcţie la club", a declarat Gheorghe Bosânceanu. Finanţatorul grupării constănţeane a mai anunţat că Farul va opta pentru o echipă tehnică formată din mai mulţi antrenori constănţeni. Astfel, Ion Marin ar putea fi înlocuit de cuplul de tehnicieni din cadrul clubului, format din Lucian Marinof, ca antrenor principal - singurul antrenor de la FC Farul care deţine licenţa PRO - şi actualul secund, Cristian Cămui. Această decizie ar fi agreată şi de suporterii constănţeni. „Să li se dea şanse şi antrenorilor din Constanţa, din cadrul clubului, şi să nu mai facă experimente cu tehnicienii din Bucureşti. La club sunt antrenori precum Mănăilă, Antonescu, Petcu şi Constantinescu, chiar şi Hagi meritând acest lucru. Chiar dacă vom juca în Liga a II-a, vrem să vedem că se munceşte şi se joacă cu determinare", declara, în urmă cu câteva zile, liderul galeriei constănţene, Sorin Mihăilescu. În prezent, Lucian Marinof antrenează o grupă de juniori din cadrul clubului. Astfel, conducerea grupării de pe litoral a renunţat la varianta aducerii fostului antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, după ce pretenţiile financiare ale acestuia au fost exagerate. Potrivit unor surse din interiorul clubului, suma cerută de Munteanu pentru un sezon fiind în jurul a 150.000 de euro.

„Farul va rămâne în Liga I"

La rândul său, „Săpăligă" a declarat că încă mai crede în salvarea Farului de la retrogradare. „N-avea rost să mai rămân. Am căzut de comun acord să punem capăt aici colaborării noastre. Cred, în continuare, în salvarea Farului de la retrogradare şi le doresc mult succes celor care vin în locul meu. Dacă jucătorii vor lupta aşa cum au făcut în meciul cu Steaua, sunt sigur că Farul va rămâne în Liga I", a spus Ion Marin. Ion Marin a fost antrenorul principal al Farului aproximativ un an şi jumătate, timp în care echipa a înregistrat în campionat 13 victorii, 10 egaluri şi 18 înfrângeri. Acesta a mai deţinut, în acelaşi timp, şi funcţia de director tehnic. Iniţial, când şi-a dat demisia după înfrângerea cu Poli Iaşi, Ion Marin anunţase că îşi va păstra calitatea de director tehnic. Tehnicianul a mai precizat că decizia de a pleca de la club a fost pentru a detensiona atmosfera încordată dintre suporteri şi banca tehnică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii