Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM joaca restanta cu Stiinta Bacau

ro

24 Nov, 2009 02:06 979 Marime text
hcm.jpgFormaţia de pe litoral a reuşit doar o singură victorie în cele patru meciuri disputate contra moldovenilor

După ce a suferit două înfrângeri în Liga Campionilor, în faţa ruşilor de la Chekhovskie Medvedi, Handbal Club Municipal Constanţa revine în întrecerea internă pentru meciul restant din etapa a IX-a.

Astfel, trupa lui Zoran Kurtes va întâlni astăzi, la Sala Sporturilor, formaţia Ştiinţa Municipal Bacău, echipă cu care constănţenii nu au avut meciuri uşoare în trecut. Un alt factor negativ care poate apărea este oboseala acumulată după două partide epuizante împotriva uneia dintre cele mai valoroase echipe din Europa. Acest lucru s-a întâmplat şi la meciul de la Târgu-Jiu, când Pandurii au profitat de faptul că HCM a avut un meci extrem de dificil cu Montpellier şi a provocat prima înfrângere în acest sezon pentru campioana României. Formaţia de pe litoral este lider în clasamentul Ligii Naţionale, cu 14 puncte, fiind urmată îndeaproape de UCM Reşiţa şi Pandurii Târgu-Jiu, ambele la un singur punct distanţă. Ştiinţa Bacău ocupă locul 5, cu 11 puncte, având, după opt etape, cel mai bun atac din Liga Naţională, cu o medie de aproximativ 35 de goluri înscrise pe meci. Se anunţă astfel un joc echilibrat, mai ales că meciurile directe dintre constănţeni şi băcăuani au fost de fiecare dată extrem de disputate. Până acum, scorul întâlnirilor dintre HCM şi Ştiinţa Municipal Bacău, de la promovarea băcăuanilor în Liga Naţională, este favorabil moldovenilor, care au obţinut două victorii, un meci s-a încheiat la egalitate, iar HCM a reuşit un singur succes. Deşi a trecut peste două partide susţinute la intensitate maximă în Liga Campionilor, echipa constănţeană nu are probleme de efectiv. Partida programată să înceapă la ora 11.00 va fi condusă de cuplul de arbitri Harabagiu/Stănescu, din Dâmboviţa. Ieri s-a mai disputat la Buzău partida dintre Steaua şi CSM Medgidia, iar mâine, de la ora 16.00, Dinamo va primi vizita formaţiei lui Aihan Omer, UCM Reşiţa.

Şanse de calificare

HCM Constanţa continuă să spere la calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor şi după etapa a şasea din Grupa A. Chiar dacă a fost învinsă la Chehov de Medvedi, cu 37-32, HCM rămâne pe poziţia a patra a clasamentului datorită faptului că şi Pick Szeged, contracandidata românilor la ultimul loc calificant din grupă, s-a împiedicat pe teren propriu. Duminică, în Ungaria, Pick a fost surclasată de Montpellier, scor 26-33. Şi HCM şi Pick mai au câte patru meciuri de disputat, dintre care trei în deplasare. Constanţa mai are de jucat cu Montpellier (deplasare), Valladolid (deplasare), PAOK (Buzău) şi Szeged (deplasare). Pick va mai da piept cu: PAOK (deplasare), Chehov (deplasare), Valladolid (deplasare) şi HCM (acasă). Pick mai poate urca peste HCM doar dacă obţine, miraculos, vreun punct din deplasările de la Chehov sau Valladolid. Chiar dacă va învinge pe PAOK şi pe HCM, în ultima etapă, tot nu va ajunge pe locul patru, dacă HCM va câştiga acasă, cu grecii de la Salonic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii