Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, cu gandul la viitorul adversar din optimi

ro

01 Mar, 2010 04:27 926 Marime text
hcm.jpgConstănţenii ar putea întâlni una dintre formaţiile: Barcelona, Veszprem, Ciudad Real sau Kiel

Campioana României, HCM Constanţa a reuşit sâmbătă, cel de-al patrulea succes în grupele Ligii Campionilor, după ce i-a învins pe grecii de pe PAOK Salonic, cu scorul de 34-23 (14-9), asigurându-şi astfel calificarea printre cele mai bune şaisprezece echipe ale Europei.

Chiar dacă mai au de disputat un meci în faza grupelor, cel din deplasare cu Pick Szeged, constănţenii se gândesc deja la viitorul adversar din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Astfel, posibilii viitori adversari sunt de cea mai înaltă clasă. De pe locul 4, campioana României va înfrunta una dintre posibilele câştigătoare de grupă precum Barcelona, THW Kiel, MKB Veszprem sau Ciudad Real. Prima manşă fiind programată în România, pe 24-28 (martie). Dintre aceste formaţii antrenorul secund al grupării de pe litoral, Eden Hairi, ar vrea să întâlnească formaţia la care a evoluat regretatul pivot român, Marian Cozma, Veszprem, considerând-o cea mai bună opţiune pentru faza care urmează. Tehnicianul constănţean a menţionat că Veszprem este echipa care oferă cei mai mulţi jucători la naţionala Ungariei, cu care românii s-au mai întâlnit şi au făcut partide bune. Eden Hairi a precizat că şi-a dorit ca HCM Constanţa să nu joace în optimi cu FC Barcelona sau Ciudad Real. „Este o performanţă istorică pentru Constanţa, suntem prima echipă din România care reuşeşte să depăşească grupele Ligii Campionilor. Nu trebuie însă să ne mulţumim cu atât şi trebuie să încercăm să depăşim şi următorul nivel. Referitor la faza următoare, cred că Veszprem este cea mai bună opţiune pentru noi, nu că am subestima handbalul maghiar, dar este de un nivel accesibil pentru noi", a spus Hairi. În schimb, pivotul HCM-ului, Silviu Băiceanu a declarat că ar dori să întâlnească în optimi pe Ciudad Real. „La acest nivel orice echipă cu care vei juca va fi un adversar dificil, parcă aş dori să joc cu Ciudad Real. De acum încolo va fi o minune, nu ştiu dacă mai avem putere să sărbătorim", a spus Băiceanu pentru sport.ro.

Toma, 232 de goluri în cupele europene

Pe lângă performanţa remarcabilă a campioanei României, constănţenii mai au un motiv să se mândrească. Cu cele 13 goluri ale lui Laurenţiu Toma din meciul cu PAOK, extrema dreaptă a HCM-ului a urcat cel puţin pentru câteva zile pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului golgheterilor Ligii. Acesta a înscris nu mai puţin de 68 de goluri în această ediţie a Ligii Campionilor, adunând în cei 11 ani petrecuţi la echipa constănţeană, 232 de goluri în cupele europene. „S-a împlinit acest vis minunat, nu realizăm încă ceea ce am făcut. Aveam 18 ani când am venit la Constanţa, mă bucur că după atâţia ani am reuşit să facem această performanţă şi sper ca visul să continue. Contează şi titlul de golgheter, însă trebuie să le mulţumesc colegilor pentru golurile marcate, indiferent pe ce loc voi termina", a spus Toma.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii