Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM castiga fara emotii

ro

25 Nov, 2009 01:59 988 Marime text
hcm.jpgFormaţia de la malul mării obţine cea de-a doua victorie în meciurile contra băcăuanilor

Campioana HCM Constanţa a câştigat partida restantă cu Ştiinţa Municipal Bacău, din etapa a IX-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, şi îşi consolidează poziţia de lider în clasament.

După eşecurile din Liga Campionilor, contra formaţiei Chekhovskie Medvedi, trupa lui Zoran Kurtes a arătat poftă de joc ieri, la Sala Sporturilor, şi s-a impus fără probleme împotriva băcăuanilor. Singurele momente în care oaspeţii s-au văzut la conducere s-au petrecut chiar în debutul partidei, scor 1-2. Constănţenii au trecut repede în avantaj şi s-au desprins la patru goluri pe tabelă, scor 6-2, după ce portarul Mihai Popescu a închis poarta cu patru intervenţii salvatoare consecutive. Cu Băiceanu într-o formă foarte bună, ecartul a crescut treptat în favoarea HCM-ului, care conducea la jumătatea primei părţi cu scorul de 12-6. Spre finalul primului mitan, echipa de pe litoral se desprinde la şapte goluri (scor 17-10), însă oaspeţii conduşi din teren de fostul component al HCM-ului, Sandu Iacob, a redus din handicap şi a stabilit scorul la pauză, la 18-13. Tehnicianul constănţenilor încearcă să-i odihnească pe unii dintre titulari şi îi introduce în a doua parte a meciului pe Mureşan şi Adzic. Cei doi înscriu la primele atacuri şi refac repede diferenţa de şapte goluri de pe tabelă (20-13, minutul 32). Neputinţa echipei moldovene în faţa campioanei se vede câteva minute mai târziu, când cu doi jucători în plus pe teren nu reuşesc să înscrie. În schimb, HCM reuşeşte în inferioritate să majoreze avantajul prin dubla lui Băiceanu şi să facă şi spectacol cu o aeriană Toma - Buricea. Constănţenii reuşesc să menţină un avantaj liniştitor pe tot parcursul părţii secunde, în timp ce băcăuanii realizează, în ultimele momente ale întâlnirii, cea mai spectaculoasă fază a meciului când înscriu după o aeriană din trei pase. Astfel, HCM învinge cu scorul de 38-29 şi se desprinde, cel puţin pentru o zi, la trei puncte în fruntea clasamentului Ligii Naţionale, faţă de UCM Reşiţa. Cei mai buni marcatori ai formaţiei de pe litoral în acest meci au fost Băiceanu, cu 8 goluri, Sabou (7), Sadoveac (6), Toma (4), Buricea şi Mureşan (câte 3 reuşite). De cealaltă parte, Marius Bondar a fost golgeterul oaspeţilor, cu 7 goluri, urmat de Sandu Iacob (5), Moskalenko şi Ignat (câte 3).

CSM Medgidia trăieşte

Deşi nu şi-au mai primit bani de câteva luni, iar echipa este în prag de desfiinţare, jucătorii de la CSM Medgidia s-au prezentat (din nou) la meciul de la Buzău, împotriva Stelei. Din păcate, trupa lui Florin Cazan a fost învinsă din nou, scor 40-30 (20-15). Golurile echipei gazdă au fost marcate de Răpciugă, Dinescu şi Savenco (câte 6 goluri), Stavrositu, Săulescu şi Georgescu (câte 5). De la Medgidia s-au remarcat Murtaza (8 goluri), Sas şi Nemenco (câte 6).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii