Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM ataca al doilea succes din campionat

ro

12 Sep, 2009 02:48 1211 Marime text

hcm.jpgFără Manojlovic, tehnicianul Zoran Kurtes nu poate conta nici pe serviciile lui Dimache şi Adzic, accidentaţi în meciul amical de la Cluj

După ce a început în forţă noul sezon competiţional, cu o victorie categorică în prima etapă, contra celor de la HC Odorhei, Handbal Club Municipal Constanţa joacă duminică, de la ora 11.00, la Timişoara, împotriva echipei locale, Universitatea Poli Municipal.

Formaţia pregătită de Zoran Kurtes are o misiune aparent uşoară în meciul cu bănăţenii, deşi a traversat o săptămână în care a fost lovită de ghinioane din toate părţile. Astfel, după ce forul european de handbal nu le-a permis să joace în Sala Sporturilor din Constanţa meciurile din grupele Ligii Campionilor, iar Nikola Manojlovic, marea speranţă pentru optimile Ligii, a plecat în Germania fără să îşi ia măcar rămas-bun de la colegi, campioana vrea să dovedească duminică, la Timişoara, că aceste lucruri nu au afectat cu nimic moralul echipei şi să obţină o nouă victorie. Conducerea formaţiei de pe litoral este sigură că, şi în aceste condiţii, HCM îşi păstrează obiectivele propuse la începutul sezonului. „Avem încredere în băieţii prezenţi în formaţie. Obiectivul nostru de a fi prima echipă românească care depăşeşte faza grupelor Ligii Campionilor rămâne neschimbat", a declarat directorul executiv al grupării constănţene, Nurhan Ali. În ceea ce priveşte meciul de duminică, tehnicianul Zoran Kurtes nu poate conta pe cele două piese importante în angrenajul echipei - Aleksander Adzic şi Alexandru Dimache, ambii accidentaţi în meciul amical de la sfârşitul lunii august, cu Universitatea Cluj. Timişorenii, în schimb, joacă pentru prima oară în faţa propriilor suporteri, în acest sezon, după ce în prima etapă au fost învinşi la limită de cealaltă echipă dobrogeană prezentă în Liga Naţională, CSM Medgidia. De asemenea, Stănescu şi compania speră să repete evoluţia bună de la ultima confruntare directă dintre cele două echipe, cea din penultima etapă a sezonului trecut, când HCM şi-a asigurat titlul de campioană. Meciul dintre Timişoara şi HCM Constanţa este programat să aibă loc duminică, cu începere de la ora 11.00.

Medgidia se deplasează la Cluj

După ce a fost la un pas de desfiinţare în vară, din cauza problemelor financiare, CSM Medgidia a reuşit să se înscrie şi în această ediţie a Ligii Naţionale. Deşi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, echipa pregătită de Florin Cazan a avut un start foarte bun de campionat, reuşind runda trecută să depăşească pe Politehnica Timişoara, scor 27-26, cu o echipă formată mai mult din juniori. În etapa din acest week-end, Medgidia va încerca să obţină al doilea succes la Cluj, împotriva formaţiei locale Universitatea. Meciul se dovedeşte a fi extrem de dificil pentru CSM, după ce ardelenii au reuşit în runda inaugurală să obţină un rezultat de egalitate în deplasarea de la Baia Mare, contra celor de la Ştiinţa Minaur (scor 23-23). Meciul de la Cluj se va disputa tot duminică, de la ora 11.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii