Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM - Veszprem, in optimile Ligii Campionilor „Vom juca pentru Marian Cozma"

ro

10 Mar, 2010 04:04 1445 Marime text
hcm.jpgPrimul meci este programat să se dispute la Buzău în perioada 24 - 28 martie, iar returul, peste o săptămână, în Ungaria

HCM Constanţa va întâlni MKB Veszprem, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, scăpând de adversari precum THW Kiel şi Ciudad Real, finalistele competiţiei din sezonul trecut.

După ce a reuşit performanţa să treacă de o grupă extraordinar de dificilă unde s-a duelat de la egal la egal cu echipe precum Montpellier, Pevafersa Valladolid, Chekhovskie Medvedi sau Pick Szeged, campioana României va întâlni în optimile de finală ale Ligii Campionilor pe MKB Veszprem, fosta formaţie a lui Marian Cozma. Deşi pare cea mai accesibilă formaţie pentru constănţeni, având în vedere că în urna cu Veszprem mai erau finalistele din ultimele două sezoane, Ciudad Real şi THW Kiel. Campioana Ungariei este însă una dintre cele mai valoroase formaţii ale Europei. Echipa pregătită de Lajos Mocsai a câştigat Trofeul Campionilor în urmă cu doi ani, iar în acelaşi sezon a izbutit să cucerească şi Cupa Cupelor. Anul trecut, Veszprem a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor. Portarul HCM-ului, Mihai Popescu este de părere că cele două partide vor fi extrem de echilibrate.

„Vor fi două jocuri dificile între două echipe apropiate ca valoare, cu un plus de experienţă pentru ei. Sunt şanse egale, dar ei au un mic avantaj pentru că joacă partida returla Veszprem. Calificarea se va decide în a doua manşă a întâlnirii. Sunt sigur că vor fi două partide spectaculoase pentru că şi noi şi ei vom juca pentru Marian Cozma", a declarat portarul „golgheter" în Liga Campionilor, Mihai Popescu. De asemenea, directorul executiv al grupării de pe litoral, Nurhan Ali a declarat că această întâlnire are şi o valoare sentimentală, HCM fiind prima echipă românească care joacă un meci oficial în compania fostei formaţii a lui Marian Cozma. „Am picat destul de bine. La acest nivel nici nu prea mai ai de unde să alegi, toate echipele fiind extrem de puternice. Sentimental sunt bucuros pentru că suntem prima echipă din România care va juca un meci oficial cu formaţia la care a activat dragul nostru prieten, Marian Cozma. Sper că după cele două meciuri, cea mai bună echipă să meargă mai departe", a spus oficialul constănţean. Campioana României va disputa prima partidă contra celor de la MKB Veszprem pe teren propriu, la Buzău, în perioada 24 - 28 martie, returul fiind programat pentru perioada 31 martie - 4 aprilie. Rezultatele complete ale tragerii la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor: KIF Kolding - Montpellier HB, RK Gorenje Velenje - BM Ciudad Real, FCK Handbold - THW Kiel, Croatia Zagreb - FC Barcelona, Vive Kielce - HSV Hamburg, Pevafersa Valladolid - Rhein-Neckar Lowen, Reale Ademar Leon - Chekhovskie Medvedi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii