Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul spune adio promovarii

ro

19 Apr, 2010 03:18 1047 Marime text
cap_8.jpgFormaţia constănţeană a căzut până pe locul 8 în clasament, la şapte puncte distanţă de locurile care asigură promovarea în Liga I

FC Farul a bifat cel de-al şaselea meci fără victorie în campionat, după eşecul usturător de sâmbătă, de pe terenul echipei Săgeata Stejaru, scor 0-3, partidă contând pentru etapa a XXIV-a din Liga a II-a.

Deşi victoria cu formaţia pregătită de Aurel Şunda era ultima şansă de a rămâne în lupta pentru promovarea în Liga I, „marinarii" au avut din nou o evoluţie la limita penibilului, primind încă o lecţie de la echipa comunei tulcene de doar 2000 de locuitori, Stejaru. Mult mai motivaţi, gazdele au început partida în forţă şi au deschis scorul după numai cinci minute de joc, când Chiţu a profitat de greşeala lui Păcuraru, reluând cu latul din şase metri în plasa porţii lui Sardescu. După deschiderea scorului, Farul încearcă să revină în joc, însă uşoara dominare a elevilor lui Dennis Şerban şi Gică Butoiu nu schimbă rezultatul de pe tabelă. Mai mult, Paleacu are şansa să majoreze avantajul, însă şutul său loveşte bara, în minutul 12. Prima fază importantă la poarta gazdelor se petrece abia la mijlocul reprizei, când Doicaru a reluat spectaculos din foarfece, însă portarul Olteanu s-a opus şi a respins mingea. În minutul 36, acelaşi Doicaru ratează egalarea după ce a şutat slab din şapte metri. Acestea au reprezentat singurele faze de fotbal arătate în acest meci de „marinari". Săgeata preia din nou iniţiativa şi până la pauză tulcenii îşi dublează avantajul, Chiţu înscriind din nou cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite de pe partea dreaptă. În partea a doua a meciului, Farul nu a mai contat deloc în joc, gazdele punctând încă o dată în minutul 55, prin şutul la colţul scurt din afara careului al lui Paleacu. Scorul putea chiar să ia proporţii zece minute mai târziu, când reuşita lui Chiţu a fost anulată pe motiv de offside. Constănţenii pierd astfel cu scorul de 3-0 la Stejaru şi coboară până pe locul 8 în clasament, cu 37 de puncte, la şapte lungimi distanţă de locul secund, ocupat după această etapă de Săgeata Stejaru. Dennis Şerban şi Gică Butoiu au folosit în acest meci următorul 11: Sardescu - Măţel, Păcuraru, Pătraşcu, Cristocea - Diogo Andrade (min. 51 - Mansur), Bogdan Andone (min. 53 - Chico), Larie (min. 78 - Prodan), Cosmin Matei - Doicaru, Fatai. După partidă, jucătorii şi staff-ul tehnic al grupării de pe litoral nu au dorit să dea declaraţii. În schimb, antrenorul gazdelor, Aurel Şunda s-a arătat extrem de mulţumit de jocul echipei sale. „Jocul a fost unul bun, între două echipe peste nivelul ligii a doua. Am demonstrat prin jocul nostru că ne merităm locul printre echipele fruntaşe din această serie şi sunt sigur că dacă continuăm pe acest drum avem şanse mari chiar la promovare", a declarat tehnicianul de la Săgeata Stejaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii