Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, pe lista retrogradatelor

ro

05 May, 2009 02:59 679 Marime text

Farul_Cristian_Camui_05.jpgCristian Cămui: „Cu Urziceniul va fi la fel de greu ca şi cu Timişoara. Unirea face parte din grupul echipelor care luptă pentru Liga Campionilor"

După ce a încurcat serios FC Timişoara chiar pe stadionul Dan Păltinişanu, Farul încearcă astăzi, pe teren propriu, să repete jocul bun şi în faţa altei pretendente la titlu, Unirea Urziceni, într-un meci din etapa a XXIX-a a Ligii I.
Fără victorie de zece etape, formaţia pregătită de Lucian Marinof şi Cristian Cămui speră să obţină al doilea succes din acest retur chiar în faţa uneia dintre cele mai în formă echipe din campionat. „Cu Urziceniul va fi la fel de greu ca şi cu Timişoara. Unirea face parte din grupul echipelor care luptă pentru Liga Campionilor, este foarte bine organizată şi iese în evidenţă cu un joc colectiv foarte bun", a declarat consilierul tehnic al constănţenilor, Cristian Cămui. Oficialul Farului a mai adăugat faptul că regretă remanierea făcută de club, în iarnă, şi a anunţat că jucătorii vor fi motivaţi financiar în ultimele şase etape. De asemenea, referitor la şansele de rămânere în Liga I, Cămui a adăugat: „Trebuie să dăm dovadă că avem caracter în aceste momente. Farul a mers mereu pe corectitudine şi aşa va face în continuare". Secundul Sevastian Iovănescu s-a declarat contrariat de modul în care este tratată echipa constănţeană şi a făcut o serie de dezvăluiri. „La o discuţie la Ligă, Jean Garabet i-a transmis directorului sportiv Stoica mesajul că Farul este pe lista echipelor retrogradate", a spus Iovănescu. Acesta a atacat şi prestaţia arbitrilor în meciul cu CFR, unde Farul a acuzat, de asemenea, că a fost defavorizată şi a dezvăluit că Ion Crăciunescu l-a sunat şi i-a spus: „Aici sunt interese prea mari, nu am ce să fac cu CFR-ul". Farul se află pe locul 16, după 28 de etape, cu 23 de puncte, la şase distanţă de locul 14, ultimul care o salvează de la retrogradare.

Balaj, reţinut de la delegări

Arbitrul meciului FC Timişoara - Farul, Cristian Balaj, a fost reţinut de la delegări în urma greşelilor comise împotriva constănţenilor. Astfel, centralul nu va arbitra în etapa a XXIX-a, fiind iniţial delegat să conducă partida FC Vaslui - Pandurii Târgu-Jiu. În aceeaşi situaţie se află şi Alexandru Tudor, cel care, la meciul Steaua - Oţelul, a luat unele decizii în defavoarea oaspeţilor. În plus, Tudor fusese delegat să arbitreze chiar partida de astăzi a Farului împotriva echipei antrenate de Dan Petrescu: „Oricine vine să arbitreze, noi trebuie să jucăm. Durerea cea mai mare  după astfel de arbitraje este că motivezi foarte greu jucătorii", a declarat Cristian Cămui. În urma acestor decizii, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a schimbat pe Tudor cu Marian Bordean la meciul Farul - Unirea Urziceni de marţi, în timp ce locul lui Balaj la partida FC Vaslui - Pandurii, care se va disputa miercuri, a fost luat de Sebastian Colţescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii