Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul continua seria victoriilor

ro

02 Nov, 2009 02:42 1040 Marime text
farul.jpgDupă 12 etape, constănţenii sunt la un singur punct distanţă de locurile care asigură promovarea în prima ligă

FC Farul a reuşit cea de-a patra victorie consecutivă în campionat, după succesul obţinut în deplasarea de la Galaţi, scor 1-0 (1-0), în faţa echipei locale Dunărea, într-un meci contând pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a, Seria I.

Venită la Galaţi după trei victorii consecutive, fără gol primit şi opt goluri marcate, formaţia pregătită de Marius Şumudică a trecut la cârma jocului încă din debutul partidei, ratând şi câteva ocazii de gol. „Marinarii" au avut ocazia să înscrie în minutul 20, prin Chico, însă golul portughezului a fost anulat pe motiv de offside. Opt minute mai târziu însă, Farul a deschis scorul prin veteranul Vasilică Cristocea. Mijlocaşul constănţean a reluat în plasă o centrare trimisă de pe partea stângă de Gaston Mendy. Din păcate pentru marcator, Cristocea nu a mai putut continua partida după înscrierea golului, acesta suferind o accidentare. În locul său, Şumudică l-a introdus de portughezul Diogo Andrade. În partea a doua a meciului, tehnicianul constănţenilor a întărit defensiva prin introducerea lui Ion Barbu în locul lui Păcuraru. De asemenea, a mai fost trimis în teren şi atacantul Marius Ene, care l-a înlocuit pe Andrade. Gazdele, în schimb, au dominat jocul în repriza a doua, încercând să înscrie golul egalizator, însă portarul Farului, Radu Sardescu, a reuşit câteva intervenţii foarte bune, menţinând astfel până la final avantajul minim de pe tabelă. „Marinarii" reuşesc astfel cel de-al patrulea succes consecutiv în campionat, dar şi al patrulea meci în care nu primeşte gol. Cu această victorie, Farul se menţine pe locul 4 în clasamentul Seriei I şi se apropie la un singur punct de locul secund (ultimul care permite promovarea), ocupat de Concordia Chiajna. Marius Şumudică a folosit în acest meci următoarea formulă de echipă: Sardescu - Măţel (cpt.), Diogo Da Silva, Papp, Gaston Mendy - Bogdan Andone, Cristocea (min. 28 - Diogo Andrade, min. 65 - Marius Ene), Păcuraru (min. 55 - Ion Barbu), Ben Teekloh, Matei - Chico Fernandez. Farul va juca etapa următoare pe teren propriu, în derbiul cu Delta Tulcea, echipa fostului antrenor al „marinarilor", Constantin Gache.

Şumudică rămâne deocamdată la Constanţa

Anunţat ca unul dintre principalii înlocuitori ai lui Viorel Hizo pe banca Rapidului, Marius Şumudică va rămâne la cârma echipei de pe litoral cel puţin până în iarnă. Preşedintele Rapidului, Ion Taban, a anunţat, sâmbătă, că Nicolae Manea va fi antrenorul Rapidului până la finalul turului. „Manea nu e interimar, are un prim obiectiv până la finalul turului. Trebuie să obţină un minimum de puncte până atunci", a declarat oficialul bucureştean. „Deocamdată încerc să-mi fac treaba cât mai bine la Farul, vreau să intrăm în iarnă de pe un loc promovabil. Îmi va veni şi mie rândul, o să vină şi ziua când voi antrena Rapidul", a spus tehnicianul Farului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii