Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul a plecat in Antalya

ro

07 Feb, 2009 02:19 860 Marime text

farul-saturn.jpgÎn ultimul amical înainte de cantonamentul din Turcia, „rechinii" s-au impus cu scorul de 4-2 în faţa formaţiei Unirea Slobozia

După aproximativ trei săptămâni de pregătire la Constanţa, lotul Farului va pleca, astăzi, spre Antalya, unde vor susţine ultimul stagiu de pregătire înainte de reluarea campionatului.

Noul lot al formaţiei de pe litoral, mult întinerit în această pauză competiţională, după disponibilizările din luna decembrie, se va deplasa spre Turcia, unde au programate primele meciuri amicale importante din această iarnă. Farul va susţine, în Antalya, cinci partide de verificare şi va începe seria amicalelor pe 9 februarie, în compania echipei cehe Sigma Olomouc (locul 6 în prima divizie), pe 11 februarie, cu slovacii de la Tatran Presov (locul 7 în campionatul respectiv), iar pe 13 februarie se va întâlni cu Slavia Sofia (locul 8 în prima divizie bulgară). Seria meciurilor de pregătire va continua cu Spartak Trnavas (locul 3 în Slovacia) şi se va termina pe 17 februarie, cu amicalul susţinut în compania echipei Arka Gdynia (locul 7 în prima ligă poloneză). Farul a mai disputat, în această săptămână, un amical împotriva echipei clasate pe locul 4 în prima ligă din Bulgaria, Cerno More Varna, în urma căreia tehnicianul constănţenilor, Ion Marin, a stabilit lotul pentru cantonamentul din Turcia. Astfel, „Săpăligă" va avea la dispoziţie 26 de jucători: Curcă, Vlas, Neagu (portari); Băcilă, Barbu, Pahor, Gaston Mendy, Rastovac, Măţel (fundaşi); Pantelie, Pătraşcu, Rusmir, Gerlem, Voiculeţ, Fatai, Cosmin Matei, Ben Teekloh, Larie, Păcuraru, Mansur (mijlocaşi); Alibec, Chico, Gosic, Daniel Florea şi Nanu (atacanţi). Acestora li se adaugă şi fundaşul sârb, Branislav Atanackovic, antrenorul grupării constănţene fiind mulţumit de prestaţia sârbului în ultimul meciul amical cu bulgarii de la Cerno More Varna, dar şi Lăzărescu şi Henry. Altfel, Farul a mai disputat, vineri dimineaţă, un amical împotriva echipei din Liga a III-a, Unirea Slobozia, pregătită de fostul antrenor de portari la Farul, Ion Răuţă. „Rechinii" s-au impus cu scorul de 4-2, prin golurile înscrise de Alibec (minutul 19), Gosic (48 şi 73) şi Daniel Florea (69). „Am jucat în sistemul 4-3-3, dar tot am primit două goluri şi acest lucru mă îngrijorează, mai ales că în prima repriză nu ne-am creat prea multe ocazii. În repriza a doua, Gosic şi Florea au pus în pericol poarta adversă şi am marcat. Sperăm să găsim formula optimă în defensivă, pentru că meciurile pot fi câştigate şi cu 1-0. Pe lângă lotul care va face deplasarea în cantonamentul din Antalya, vor mai fi luaţi Lăzărescu şi Henry", a declarat, după meci, tehnicianul constănţean, Ion Marin. Altfel, atacantul Emil Nanu, care a suferit o disjuncţie de claviculă în amicalul cu Cerno More Varna, va face şi el deplasarea în stagiul de pregătire din Antalya.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii