Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Executati de fratii Costea

ro

17 Mar, 2009 02:52 1487 Marime text

craiova-farul.jpgPe lângă cele trei goluri, Farul a mai primit o lovitură. Denis Alibec a suferit o entorsă care l-ar putea ţine departe de gazon timp o lună

FC Farul a pierdut pe teren propriu, în faţa Universităţii Craiova, cu scorul de 3-0, partida contând pentru etapa a XX-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, formaţia constănţeană rămâne pe locul 13, la trei puncte de locurile retrogradabile.
Neînvinşi de olteni, pe teren propriu, din anul 1995, „rechinii" erau hotărâţi să păstreze tradiţia şi după această partidă. Lucrurile au debutat însă prost pentru echipa de pe litoral, care s-a văzut condusă după 18 minute de joc. Mihai Costea, fratele vedetei Universităţii, Florin, titularizat pentru prima dată în acest sezon, a depăşit un adversar pe partea dreaptă, a pătruns în careu, iar pasa în faţa porţii către fratele său a fost fructificată în gol. La scorul de 0-1, Farul încearcă să arunce în atac, însă tot Universitatea are cele mai clare ocazii. Astfel, după ce, în minutul 23, Mihai Costea expediază un şut de la 20 de metri puţin peste poartă, două minute mai târziu, Curcă respinge un şut al lui Florin Costea din interiorul careului. Prima ocazie importantă a gazdelor vine abia în minutul 37. Măţel execută bine o lovitură de colţ, Larie reia cu capul spre poartă, însă mingea este respinsă de pe linia porţii de un jucător craiovean. Câteva momente mai târziu, Gerlem „bâlbâie" o minge la marginea careului mic şi şutează în plasa laterală. Repriza se încheie tot cu o ocazie importantă a Farului. După ce Chico calcă pe minge chiar în faţa porţii, balonul este recuperat de Pantelie, care încearcă să-l surprindă pe Bornescu cu un şut-centrare, respins de portarul oaspeţilor. Dominarea craiovenilor a continuat şi după pauză, Universitatea majorându-şi avantajul în minutul 70, după ce Mihai Costea a reuşit să înscrie cu latul din opt metri, după o fază colectivă pornită de la Wobay. Cinci minute mai târziu, Florin Costea reuşeşte dubla cu un şut bine plasat şi stabileşte scorul final, 0-3. După meci, antrenorul Farului, Ion Marin, a precizat că succesul oaspeţilor este meritat pe deplin. „La 3-0 nu vă aşteptaţi să spun prea multe, e un scor categoric, a fost o victorie meritată a Craiovei, care s-a prezentat cu o echipă foarte frumoasă. Craiova are o echipă de mare perspectivă, noi suntem în continuare în lupta pentru evitarea retrogradării", a declarat Săpăligă. Oficialul Farului susţine că are nevoie de timp pentru a construi o nouă echipă la Constanţa şi de aceea vor apărea pe viitor rezultate mai puţin bune. „O echipă se construieşte greu, cu riscuri, şi când ne-am apucat să facem acest lucru, am ştiut la ce ne-am înhămat. Am încredere în aceşti jucători. Trebuie doar să muncim şi să ne dăruim mai mult. Nu putem să ne luăm jucăriile acum şi să plecăm, vom continua munca. O echipă nu se face bătând din palme", a mai spus Marin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii