Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derbiul contrastelor la Medgidia

ro

10 Nov, 2009 02:11 792 Marime text
hcm.jpgHCM este lider în clasament, cu 12 puncte, în timp ce echipa pregătită de Florin Cazan se luptă să evite retrogradarea şi desfiinţarea

Campioana en-titre, HCM Constanţa, joacă mâine, de la ora 17.00, pe terenul formaţiei CSM Medgidia, într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

După victoria facilă obţinută duminică, pe teren propriu, în faţa echipei Minaur Baia Mare, scor 27-22, trupa lui Zoran Kurtes este favorită certă în derbiul dobrogean programat mâine, în Sala Iftimie Ilisei, contra celor de la CSM Medgidia. Dacă HCM-ul se luptă pentru un loc în optimile de finală ale celei mai importante competiţii intercluburi, Liga Campionilor, formaţia din Medgidia duce o altfel de luptă, cea de a nu se desfiinţa. Confruntată cu grave probleme financiare, CSM încă mai este prezentă în prima ligă datorită jucătorilor care au mai rămas la echipă, aceştia evoluând doar din plăcerea de a juca handbal. Deşi de ceva timp au primit o sumedenie de asigurări că îşi vor primi banii restanţi, jucătorii chiar ameninţând cu neprezentarea la meciuri, promisiunile au rămas în continuare la stadiul de vorbe în vânt. În plus, echipa din Medgidia are un debut de sezon dezastruos, clasându-se pe penultimul loc în Liga Naţională. Elevii lui Florin Cazan vin după o serie de eşecuri usturătoare, ultima suferită chiar sâmbătă, pe teren propriu, cu Ştiinţa Bacău, scor 30-49. Chiar dacă nu şi-au primit salariile din luna august, jucătorii de la CSM Medgidia au hotărât să se prezinte la meciul împotriva campioanei, oficialii clubului dobrogean anunţând că vor achita o parte din restanţe până la ora meciului programat mâine. În schimb, pentru HCM, această partidă este doar un nou prilej de a odihni o parte dintre jucătorii care au evoluat în această perioadă atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la partida precedentă, tehnicianul Zoran Kurtes acordând o şansă handbaliştilor care nu au prins prima echipă în ultima perioadă, aceştia reuşind să nu dezamăgească. Cel care s-a afirmat a fost cea mai nouă achiziţie a campioanei, interul sârb Miroslav Simic, autor a 10 goluri cu Minaur, reuşind cel mai bun meci al său de când s-a transferat la Constanţa.

Repetiţie pentru dubla cu Medvedi

De asemenea, jocul cu Medgidia reprezintă o ultimă repetiţie înainte de partidele cu ruşii de la Cekhovskie Medvedi, extrem de importante în lupta pentru calificarea în primăvara europeană. Astfel, meciul tur contra campioanei Rusiei este programat să se dispute duminică, 15 noiembrie, în Sala Sporturilor din Buzău, începând cu ora 19.00. Întâlnirea va fi condusă o brigadă de arbitri formată din Nenad Krstic şi Peter Ljubic (ambii din Slovenia). Returul din Rusia urmează să aibă loc patru zile mai târziu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii