Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derbi dobrogean pe stadionul Farul

ro

26 Sep, 2009 03:10 824 Marime text
farul.jpgMeciul se va juca tot cu porţile închise, Farul ispăşindu-şi astfel cea de-a doua etapă de suspendare după incidentele de la partida cu Delta Tulcea

FC Farul va juca duminică, pe teren propriu, împotriva formaţiei Săgeata Stejaru, într-un meci contând pentru etapa a VII-a din Liga a II-a, seria I.

Eliminată din Cupa României de Astra Ploieşti, echipa antrenată de Marius Şumudică se concentrează acum exclusiv pe realizarea principalului obiectiv - promovarea în Liga I. Astfel, după şase etape scurse din actuala ediţie de campionat, FC Farul ocupă doar locul şapte, cu zece puncte, iar o victorie în faţa grupării tulcene ar aduce formaţia de pe litoral tot mai aproape de locurile care permit promovarea pe prima scenă fotbalistică. Deşi Săgeata Stejaru a avut o evoluţie foarte bună în ultimele partide de campionat, culminând cu victoria categorică din runda precedentă (4-0, cu Tricolorul Breaza), „marinarii" vin după o serie pozitivă în ultimele trei jocuri. Farul a reuşit să obţină şapte puncte după partidele dificile cu Petrolul şi Sportul Studenţesc. Astfel, constănţenii îşi doresc să continue şirul rezultatelor pozitive, întrerupt doar de eşecul la limită în faţa unei formaţii de Liga I. Duminică, trupa pregătită de Marius Şumudică îşi continuă drumul către primele poziţii ale clasamentului. Adversarul constănţenilor va fi echipa pregătită de Aurel Şunda, Săgeata Stejaru. Deşi abia a promovat în liga secundă, echipa din mica localitate tulceană vine la Constanţa cu gânduri mari şi vrea să repete evoluţia bună din ultimul meci de campionat, când a surclasat pe Tricolorul Breaza. După cele şase runde disputate până acum, Săgeata se poziţionează undeva la mijlocul clasamentului, locul 10, cu şapte puncte. De partea cealaltă, tehnicianul Marius Şumudică speră ca echipa sa să nu se „împiedice" în faţa unei echipe nou promovate, mai ales după ce Farul a obţinut rezultatele bune contra principalilor rivali la promovare (Sportul şi Petrolul). „Avem trei partide cu rezultate bune. Nu tratăm cu indiferenţă meciul de duminică, însă trebuie să ţinem cont că echipa din Stejaru este nou promovată. Dacă ne împiedicăm de echipele mici, atunci ne putem lua adio de la promovare. Nu spun că vom avea un meci uşor, dar cred că victoria nu ne poate scăpa", a spus tehnicianul echipei de pe litoral. Acesta a mai adăugat: „Dacă batem şi Săgeata, va fi bine, pentru că apoi vin meciuri mai uşoare, dar pe care trebuie să le tratăm cu seriozitate. Echipa începe să joace, ceea ce e important". Meciul FC Farul - Săgeata Stejaru va fi arbitrat de bucureşteanul Augustus Constantin, deşi iniţial fusese desemnat să conducă la centru Ionel Ivan, din Brăila. Modificarea s-a făcut la sesizarea oficialilor de la malul mării, care au criticat maniera de arbitraj a brăileanului la partida Farul - Concordia Chiajna 1-4. Observatorul de joc al meciului de duminică e Romeo Chihaia, din Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii