Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, ultimele repetiţii înaintea debutului în campionat

ro

15 Sep, 2010 02:19 1437 Marime text
cvmtomis.jpgUltimele jocuri de pregătire vor avea loc cu o săptămână înainte de reluarea sezonului Diviziei A1, în Bulgaria

După ce s-a clasat pe locul 5 la puternicul turneu internaţional de la Sankt Petersburg, vicecampioana României, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, va participa în perioada 16 - 18 septembrie la un turneu organizat de clubul Unirea Dej.

Formaţia pregătită de rusul Viktor Sidelnikov a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirea pentru noul sezon competiţional. Echipa constănţeană va pleca mâine spre Dej, unde clubul local Unirea va găzdui un turneu amical de trei zile. În afara celor două formaţii, şi-au mai anunţat prezenţa la turneu alte două echipe din prima ligă de volei: Universitatea Cluj (pregătită de fostul antrenor al Tomisului, Mircea Dudaş) şi VCM Piatra Neamţ. Toate cele patru echipe s-au întărit serios pentru noul sezon, astfel că meciurile de la acest turneu se anunţă a fi extrem de spectaculoase. După un turneu reuşit în Rusia, unde Tomisul a depăşit în clasamentul final echipe de top ale Europei precum campioana Ucrainei - Lokomotiv Harkov, Isku Tampere (Finlanda) sau Kommunalnik Grodno (Belarus), deşi a fost rulat întreg lotul de jucători, tehnicianul constănţenilor, Viktor Sidelnikov, mai are timp în aceste săptămâni să mai experimenteze diferite formule de echipă până la finalul pregătirilor. Acesta poate astfel să-şi creioneze un sextet de bază cu care să atace debutul de campionat. Faţă de sezonul trecut, antrenorul Tomisului are la dispoziţie 12 jucători noi, dar şi un lot mult întinerit faţă de ediţia precedentă de campionat. Aceştia sunt coordonatorii Sergiu Ilieş şi Marin Lescov, jucătorii de centru Andrei Spînu şi Eduard Ocunschi, extremele Igor Merkushev şi Dmitrii Bahov, universalii Cristian Chiţigoi, Mads Ditlevsen şi Arvydas Miseikis şi libero-ul Marcos De Oliveira Marquinho. Singurii jucători care au „supravieţuit" din lotul aliniat în sezonul 2009 - 2010 sunt jucătorii de centru Radu Began şi Petrişor Macovei, universalul Mihai Dumitrache şi libero-ul Mihai Mihăilă. După acest turneu, în perioada 24 - 26 septembrie, vicecampioana va susţine şi ultimele meciuri de pregătire înaintea debutului de campionat, în cadrul turneului amical de la Gabrovo (Bulgaria). Aici, CVM Tomis va avea ca adversari formaţia gazdă, Pirin Balkanstroy Razlog şi Iraklis Salonic, echipa din Grecia la care s-a transferat în această vară internaţionalul român Sergiu Stancu. CVM Tomis va debuta în noul sezon al Diviziei A1 pe 2 octombrie, când formaţia constănţeană va primi vizita nou-promovatei CSM Bucureşti. În cupele europene, gruparea de pe litoral va juca împotriva nemţilor de la SCC Berlin, meci contând pentru şaisprezecimile Cupei CEV. Meciul tur este programat în deplasare, pe 16, 17 sau 18 noiembrie, iar returul va avea loc la Constanţa, pe 23, 24 sau 25 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii