Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis incheie sezonul regulat cu un derby

ro

19 Mar, 2010 01:57 948 Marime text
cvmtomis.jpgConstănţenii sunt pe primul loc cu 38 de puncte, urmaţi la un singur punct de Dinamo

Primele două clasate în clasamentul Diviziei A1 la volei masculin, Club Volei Municipal Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti, se vor înfrunta mâine, în Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 17.00, în meciul care va decide câştigătoarea sezonului regulat.

Mâine se va încheia sezonul regulat în Divizia A1 la volei masculin când vor avea loc partidele etapei a XXII-a. Campioana en-titre, CVM Tomis va disputa pe teren propriu derbiul campionatului, contra celor de la Dinamo. Cele două echipe sunt despărţite în clasament de un singur punct, astfel că, formaţia pregătită de Mircea Dudaş trebuie să câştige cel puţin două seturi pentru a-şi păstra poziţia fruntaşă în ierarhia finală a sezonului regulat. Însă Began şi compania vor fi nevoiţi să atace victoria în acest joc pentru că în cazul unui eşec cu scorul de 2-3, Dinamo termină pe locul secund dar intră în turneul 1-4 cu cinci victorii şi o înfrângere, iar CVM Tomis cu două victorii şi patru înfrângeri. Asta ar însemna trei puncte în plus pentru bucureşteni, un avantaj care poate fi decisiv în lupta pentru titlu. Pe de altă parte, lupta dintre cele două formaţii pentru primele două poziţii s-ar putea încheia rău pentru alb-roşii, fiind posibilitatea ca Dinamo să nu termine sezonul regulat pe una dintre primele patru poziţii care asigură calificarea la turneul final pentru locurile 1-4. Astfel, pentru ca acest lucru să se întâmple, Remat Zalău trebuie să se impună pe teren propriu în faţa formaţiei Torpi Târgu Mureş, Ştiinţa Explorări Baia Mare să câştige cu 3-0 meciul pe care îl are în deplasare la Piatra Neamţ, iar Dinamo să piardă cu 0-3 sau 1-3 meciul de mâine, de la Sala Sporturilor. În altă ordine de idei, după ordinea din clasament înainte de ultima etapă, formaţia de pe litoral ar putea întâlni în turneul final pe Dinamo, Unirea Dej şi Explorări Baia Mare. Runda cu numărul 22 mai programează mâine şi următoarele partide: VCM Piatra Neamţ - Ştiinţa Explorări Baia Mare, Unirea Dej - CVM Braşov, Remat Zalău - Torpi Târgu Mureş, Steaua Bucureşti - SCM U Craiova şi Dacia Buzău - Universitatea Cluj.

Turnee finale în locul play-off şi play-out

După cum se cunoaşte deja, campionatul intern atât la masculin cât şi la feminin a suferit modificări, Federaţia Română de Volei anunţând că s-a renunţat la sistemul cu play-off şi play-out, în favoarea celui cu turnee finale, aşa cum s-a jucat şi în urmă cu trei sezoane. Astfel, echipele clasate pe locurile 1-4, după sezonul regulat, vor participa la patru turnee găzduite de fiecare formaţie, primul urmând să fie organizat de echipa care se clasează pe locul 4. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la turneele pentru locurile 5-8 şi 9-12. Turneele nu vor începe de la zero, ci cu ierarhia stabilită de rezultatele directe înregistrate de primele patru clasate în sezonul regulat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii