Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis reia lupta in campionat

ro

22 Oct, 2009 02:02 754 Marime text
cstomis.jpgDupă patru etape, echipa de pe litoral este pe locul 7 în clasament, cu patru puncte

Formaţia feminină de handbal CS Tomis va juca sâmbătă, de la ora 11.00, în Sala Lascăr Pană, împotriva echipei HCM Baia Mare, într-un meci contând pentru runda a cincea a sezonului.

După două săptămâni de pauză în Liga Naţională de handbal feminin, campionatul se va relua în acest week-end, când sunt programate meciurile din etapa a V-a. Astfel, CS Tomis va avea un joc extrem de dificil sâmbătă, la Baia Mare, contra formaţiei locale, HCM Ştiinţa, echipă care a început excelent actuala ediţie de campionat şi a impresionat şi pe plan european, după ce s-a calificat în turul 3 al Cupei EHF, în dauna echipei GAS Anagennisi Artas (Grecia). Ştiinţa HCM se află în acest moment pe locul 3 în Liga Naţională, însă, în cazul unei victorii în partida de sâmbătă, cu Tomis, are şansa să urce un loc în clasament, în cazul în care Rulmentul (viitorul adversar din Cupa EHF) pierde derbiul cu Oltchim.

Trupa pregătită de Goran Kurtes a avut în acest debut de sezon două victorii şi două înfrângeri şi se află pe locul 7 în clasamentul Ligii Naţionale, cu patru puncte. Rezultatele oscilante din acest debut de sezon, dar şi în meciurile amicale disputate săptămâna trecută, arată clar faptul că lotul, schimbat aproape în totalitate faţă de ediţia trecută de campionat, este încă în perioada de omogenizare. Astfel, după o victorie cu Universitatea Cluj şi un eşec contra campioanei Oltchim, meci în care Tomisul a evoluat foarte bine, CS Tomis a cedat extrem de uşor cu Zalăul lui Gheorghe Tadici. Chiar dacă a învins la scor în ultimul meci cu Rapid, jocul tomitanelor a lăsat de aşteptat, lucru observat şi de conducere, care încearcă să mai perfecteze în această perioadă alte transferuri. Primul dintre ele ar putea fi realizat chiar în aceste zile. Astfel, profitând de problemele de ordin financiar cu care se confruntă vicecampioana Rulmentul Braşov, conducerea Tomisului este aproape de a ajunge la o înţelegere cu Alina Şorodoc. Declarată liberă de contract, handbalista în vârstă de 33 de ani evoluează pe postul de centru şi a jucat în ultimii patru ani la Braşov. Şorodoc a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal, din cauza restanţelor financiare. Acelaşi lucru l-au mai făcut alte trei handbaliste (Ionica Munteanu, Aneta Barcan şi Cristina Niculae) care urmează să devină libere de contract chiar în aceste zile. Altfel, echipa pregătită de Goran Kurtes şi Victor Dăbuleanu a plecat în această dimineaţă spre Baia Mare, unde va ajunge în cursul serii. Meciul dintre Ştiinţa HCM Baia Mare şi Tomis Constanţa va fi arbitrat de cuplul Adrian Barbu/Sorin Nica din Piteşti şi va fi difuzată în direct de postul de televiziune Digi Sport.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii