Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis joacă împotriva a trei echipe naţionale

ro

16 Sep, 2010 00:00 1308 Marime text
cstomis (1).jpg Constănţencele vor debuta mâine la turneul amical din Bulgaria, împotriva reprezentativei Greciei

Profitând de pauza din campionat, cauzată de acţiunile echipei naţionale, formaţia feminină de handbal CS Tomis Constanţa va participa în perioada 17 - 19 septembrie la un puternic turneu amical organizat la vecinii noştri de la sud de Dunăre.

Echipa pregătită de Ion Crăciun va fi prezentă mâine în Bulgaria pentru a participa la turneul de verificare Cupa Mării Negre, care va avea loc în localitate Veliko Târnovo, Bulgaria. Un detaliu interesant este că CS Tomis este singura echipă de club care participă la această competiţie, celelalte formaţii invitate de federaţia bulgară fiind echipele naţionale ale Greciei, Turciei şi cea a ţării gazdă. Constănţencele vor debuta în competiţie mâine, de la ora 16.00, urmând să dea piept reprezentativei Greciei. Programul complet al turneului de la Veliko Târnovo este următorul: vineri - CS Tomis Constanţa - Grecia (ora 16.00), ceremonia de deschidere (ora 17.30), Bulgaria - Turcia (ora 18.00); sâmbătă - Turcia - CS Tomis Constanţa (ora 16.00), Bulgaria - Grecia (ora 18.00); duminică - Grecia - Turcia (ora 10.00), Bulgaria - CS Tomis Constanţa (ora 12.00), festivitatea de premiere (ora 13.45). Potrivit cstomisconstant.blogspot.com, la finalul întrecerilor se vor acorda următoarele premii individuale: cel mai bun portar, cea mai bună jucătoare şi trofeul pentru cea mai bună marcatoare. Următorul meci din campionat al echipei pregătite de Ion Crăciun va avea loc abia peste două săptămâni. Astfel, joi, 30 septembrie, CS Tomis va întâlni în deplasare campioana en-titre a României şi finalista Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Dorina Cărbune, revine la Constanţa

După achiziţiile din această vară, echipa de pe litoral continuă să se întărească în acest debut de sezon. Astfel, după ce la finalul sezonului 2008 - 2009 s-a transferat în Turcia, la formaţia Uskudar BSK, extrema dreaptă Dorina Cărbune (Jerebie) a revenit în aceste zile la Constanţa şi este posibil ca jucătoarea să semneze cu Tomis. Totul depinde de evoluţia sa la turneul amical la care trupa lui Ion Crăciun va participa începând de mâine. „Dorina se pregăteşte cu echipa şi, dacă antrenorul Ion Crăciun va fi mulţumit de evoluţia sa în turneul din Bulgaria, o vom legitima, mai ales că este o jucătoare crescută la Constanţa şi care, sunt convins, nu şi-a spus ultimul cuvânt“, a declarat pentru site-ul oficial al clubului preşedintele Gheorghe Slabu. În sezonul trecut, Dorina Cărbune a evoluat cu Uskudar BSK în Cupa EHF, înscriind 20 de goluri în cele patru meciuri disputate (echipa turcă a fost eliminată în turul patru de către sârboaicele de la Naisa Nis, după ce trecuse în turul trei de ibericele de la Akaba Bera Bera), potrivit aceleiaşi surse.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii