Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis, in primul cantonament al verii

ro

04 Aug, 2010 01:48 1289 Marime text
cstomis.jpgFormaţia constănţeană va juca primele meciuri amicale abia după stagiul de pregătire montan

După trei săptămâni de pregătire la Constanţa, formaţia feminină de handbal CS Tomis susţine în această perioadă primul cantonament montan al acestei veri, la Buşteni.

Ocupanta locului 3 la finalul sezonului trecut a plecat la începutul acestei luni la munte, pentru primul stagiu de pregătire montană din această vară, care va dura 12 zile. În primele două săptămâni de pregătire, echipa a trecut de faza reacomodării la efort, a fost efectuată vizita medicală, antrenamentele vizând revenirea la parametri optimi de forţă şi rezistenţă. În cantonamentul de la Buşteni, tomitanele au programate antrenamente în aer liber, în sala de forţă, dar şi pe dreptunghiul de joc. La finalul acestei perioade de pregătire, CS Tomis va susţine şi primele jocuri de verificare, în compania echipei de ligă secundă, CSM Ploieşti. Până la debutul în noua ediţie a Ligii Naţionale, CS Tomis Constanţa va da curs invitaţiei de a participa la câteva turnee de verificare. Până în acest moment, conducerea grupării de pe litoral a confirmat participarea la turneul de la Slobozia, care va avea loc în perioada 20-21 august. Alături de CS Tomis şi-au anunţat participarea HC Dunărea Brăila, CSM Craiova şi formaţia locală, CSM Slobozia (locul 3 în Divizia A, seria A). Următorul turneu amical la care formaţia de pe litoral va fi prezentă va fi Cupa Oţelul de la Galaţi, în perioada 27-28 august, alături de prim-divizionarele HCM Roman, HC Dunărea Brăila şi HC Oţelul Galaţi. Totodată, CS Tomis Constanţa a confirmat participarea şi la turneul internaţional, Cupa Mării Negre, care va avea loc în Bulgaria, la Veliko Târnovo. Competiţia este programată să se desfăşoare în perioada 17-19 septembrie 2010, după începerea campionatului. La turneul organizat de federaţia de handbal din ţara vecină, au mai fost invitate să participe echipe din Serbia, Grecia, Turcia şi Bulgaria. „În perioada respectivă, campionatul intern va lua o pauză, astfel că este posibil să onorăm invitaţia. Totul depinde de planul de pregătire pe care îl are în vedere antrenorul Ion Crăciun", a declarat directorul executiv al Tomisului, Traian Bucovală.

Primul meci de acasă, la Medgidia

Primul meci oficial din noul sezon pentru formaţia pregătită de Ion Crăciun este programat pe 5 septembrie, când CS Tomis urmează să întâlnească, la Braşov, formaţia locală Rulmentul. În altă ordine de idei, din cauza lucrărilor de extindere de la Sala Sporturilor, echipa constănţeană va trebui să dispute primul meci de pe teren propriu din viitorul sezon, cel în compania nou-promovatei CSM Bucureşti, cel mai probabil, la Medgidia. Partida se va disputa pe 12 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii