Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis a început deja pregătirile pentru 2011

ro

15 Dec, 2010 01:16 1258 Marime text
cstomis.jpgPrimul meci din noul an este programat pe 5 sau 6 ianuarie, când echipa de pe litoral va juca manşa tur din cadrul optimilor de finală ale Cupei Cupelor

Clasată pe locul 3 în Liga Naţională de handbal feminin şi calificată în optimile de finală ale Cupei Cupelor, CS Tomis Constanţa a reluat în aceste zile antrenamentele în vederea pregătirii pentru meciurile din cele două competiţii, programate la începutul lunii viitoare.

Măcinată de probleme financiare încă de la începutul acestei ediţii de campionat, echipa pregătită de Florin Cazan a reuşit în această primă parte a sezonului să depăşească din nou aşteptările multora şi să se menţină la vârful clasamentului Ligii Naţionale. Totodată, în cupele europene, echipa constănţeană s-a calificat după o pauză de trei ani într-o fază superioară a unei competiţii continentale, după ce a eliminat pe SAD Funchal Madeira în şaisprezecimile Cupei Cupelor. Pentru jucătoarele constănţene urmează un început de an 2011 extrem de dificil. Pe 5 sau 6 ianuarie, CS Tomis va juca manşa tur din cadrul optimilor Cupei Cupelor, contra echipei din Rusia, Rostov Don, pentru ca după doar câteva zile să revină în campionat pentru o nouă partidă dificilă, cu Ştiinţa Baia Mare. Astfel, după două săptămâni de vacanţă, tomitanele au revenit la pregătiri, fiind posibil ca în perioada imediat următoare formaţia constănţeană să efectueze şi primul cantonament din această pauză competiţională. Potrivit site-ului cstomisconstanta.blogspot.com, la primul antrenament efectuat la Sala Sporturilor au fost prezente 14 jucătoare, două lipsind motivat. Printre acestea este şi portarul Mihaela Smedescu, aflată cu echipa naţională de senioare la turneul final al Campionatului European. Cealaltă absentă este Ştefania Florea, convocată la o acţiune a naţionalei de tineret. La reunirea lotului a fost prezent şi fostul antrenor al echipei, Ion Crăciun, care a semnat luna trecută cu HCM Constanţa, dar şi fostul său colaborator, Florin Cazan.

Neînţelegeri în sânul echipei

În ciuda performanţelor obţinute în acest an, clubul constănţean se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, strigătul de ajutor al preşedintelui grupării de pe litoral, Gheorghe Slabu, îndreptat către autorităţile locale încă de la începutul sezonului, nefiind băgat prea mult în seamă. Oficialul constănţean speră însă ca până la sfârşitul acestui an să primească acest sprijin, după o nouă rundă de negocieri cu reprezentaţii administraţiei publice locale. „Am avut o şedinţă în care am discutat aceste probleme şi sperăm ca reprezentanţii Consiliului Judeţean să ne dea o «mângâiere» înainte de sărbători", a declarat Slabu. Finanţatorul Tomisului a mai precizat că problemele de ordin financiar au început să afecteze şi atmosfera în cadrul lotului. „Din cauza lipsurilor, au intervenit neînţelegerile la echipă. Cum să fie altfel, când avem în faţă sărbători fără un ban în buzunar?", a mai spus preşedintele clubului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii