Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violeta Cîndea „Cinci comune constănţene au centre de informare în cadrul proiectului Competent"

ro

03 Sep, 2012 01:00 2509 Marime text
proiect_1.jpgCinci comune constănţene incluse în proiectul „Competent - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii" beneficiază, din această vară, de puncte de informare pentru cei care doresc să afle cât mai multe despre oportunităţile de calificare şi recalificare.

Asociaţia Comunelor din România şi partenerii săi SC Brainstorming Consulting SRL şi RPIC-ViP din Cehia au organizat, vineri, o conferinţă cu ocazia deschiderii unor puncte de informare pentru beneficiarii din cele cinci comune constănţene.

Astfel, din această vară, locuitorii din comunele Castelu, Chirnogeni, Cumpăna, Dobromir şi Independenţa beneficiază de puncte de informare, la nivelul cărora agenţii de informare vor oferi celor interesaţi informaţii despre oportunităţile de calificare şi recalificare, care îi vor ajuta în găsirea unul loc de muncă. Prin aceste puncte de informare, colectivităţile locale şi angajatorii sunt încurajaţi să colaboreze în vederea creşterii şanselor de angajare şi profesionalizare a beneficiarilor proiectului, care aparţin grupurilor vulnerabile. Reamintim că în cele cinci comune constănţene au fost organizate cursuri de competenţe comune pentru beneficiarii proiectului. „Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, iar perioada de desfăşurare a proiectului este de 24 de luni.

proiect_2.jpg

Implementarea lui a început în noiembrie 2010 şi va fi finalizat în acest an, pe 31 octombrie. Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Proiectul este implementat în şase judeţe din ţară: Dolj, Olt, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Constanţa", a explicat Violeta Cîndea, coordonator local pe Constanţa în cadrul Brainstorming Consulting. Astfel, la punctele de informare, locuitorii vor primi informaţii despre oportunităţile de calificare şi recalificare, despre locurile de muncă disponibile, despre oportunităţile de finanţare. De asemenea, beneficiarii vor fi ajutaţi să elaboreze un CV sau o scrisoare de intenţie. Printre beneficiile aduse de punctele de informare sunt lărgirea paletei de servicii sociale, organizate la nivelul primăriilor, facilitarea găsirii unui loc de muncă, dar şi oferirea accesului pentru angajatori la resurse umane instruite în domeniul competenţelor comune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii