Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi câţi elevi din cei picaţi la bacalaureat vor susţine examenele la toamnă

ro

19 Jul, 2011 01:29 1391 Marime text
bacalaureat.jpgCandidaţii declaraţi respinşi în prima sesiune a bacalaureatului mai au o şansă la toamnă să obţină diploma de bacalaureat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada 22 august - 7 septembrie, s-au înscris 2.832 de candidaţi. Aceştia mai au la dispoziţie mai mult de o lună pentru a se pregăti de examene.

În perioada 22-23 august, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), urmată de probă B - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (22-24 august). Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc în perioada 23-24 august. Ultima probă, evaluarea competentelor digitale (proba D) va avea loc între 25 şi 26 august. Prima probă scrisă - Limba si literatura română (proba E) va fi organizată pe 29 august. A doua zi - 30 august, candidaţii vor susţine Limba şi literatura maternă (proba E)b). Proba obligatorie a profilului (proba E)c) - se va desfăşura pe 31 august. Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - proba

E)d) va avea loc pe 2 septembrie. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 septembrie. Tot în aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie. Reamintim că, la prima sesiune a bacalaureatului, la nivelul judeţului Constanţa, au participat peste 7.000 de candidaţi. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Constanţa după prima sesiune a fost de 58,73%. Jumătate dintre candidaţi - 3.074 au picat examenele de maturitate. De asemenea, 35 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă. Aceştia vor avea dreptul să susţină, din nou, bacalaureatul în toamna anului 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii