Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scăunaş, pregătit pentru şefia Secţiei de Ortopedie?

ro

11 Jul, 2011 00:00 8342 Marime text
Spital.jpgDupă dotarea secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, s-ar putea ca, în cel mai scurt timp, să fie organizat şi concursul pentru şefia secţiei, care la ora actuală este asigurată de prof. dr. Vasile Lupescu

În luna august, Consiliul Judeţean Constanţa va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea echipamentului medical necesar dotării Secţiei de Ortopedie, Traumatologie şi Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

În acest sens, CJC pune la bătaie suma de 28.845.600 de lei, fără TVA. După dotarea secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, s-ar putea ca, în cel mai scurt timp, să fie organizat şi concursul pentru şefia secţiei, care la ora actuală este asigurată de prof. dr. Vasile Lupescu. Vârsta profesorului Lupescu, de 72 de ani, nu permite, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar, să ocupe o funcţie de conducere. Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă susţin că fotoliul de şef al Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie ar putea fi ocupat de Dan Scăunaş, medic primar ortopedie şi traumatologie din cadrul Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie I a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Cu toate că directorul SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, declara că Dan Scăunaş este consilierul medical al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, surse din unitatea sanitară susţin că acela care îl consiliază pe preşedintele CJC este doctorul Mihnea Avram. În prezent, acesta este medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Mihnea Avram este doctor în ştiinţe medicale, competenţă laparoscopie, specializare management sanitar. Reamintim că Dănuţ Căpăţînă intenţiona să-l înlocuiască pe doctorul Vasile Lupescu cu Alexandru-Octavian Şerban, medic primar ortoped la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală şi angajat al spitalului privat Euroclinic. Alexandru-Octavian Şerban a refuzat postul de la Constanţa, după ce presa locală a dezvăluit că acesta este inculpat în dosarul retrocedărilor pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, care administrează SCJU. Alexandru-Octavian Şerban este implicat în afaceri imobiliare în care intră, frecvent, şi Georgiana Andreea Şerban. Cei doi apar în mai toate tranzacţiile cu terenuri, în special cu cele retrocedate controversatei Laura Mariana Leşe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii