Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC RAJA SA l-a deconspirat Consilierul local Marian Balea pune în pericol sănătatea locuitorilor (galerie foto)

ro

05 Sep, 2011 00:00 5773 Marime text
cap_4.jpgEchipele de control ale SC RAJA SA Constanţa au continuat vineri controalele demarate în scopul depistării abonaţilor care fură apă sau al celor rău-platnici. În timpul unui control efectuat la societatea Prod Lact SRL din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, echipele de control ale SC RAJA SA Constanţa, au descoperit mai multe nereguli.

Astfel, în cursul zilei de vineri, echipele RAJA s-au deplasat în localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, la societatea Prod Lact SRL, care deţine o brutărie, o covrigărie şi o carmangerie. Reprezentanţii societăţii Prod Lact SRL erau suspectaţi că fură apă. Mai mult, după un control efectuat cu o zi înainte, şeful biroului RAJA Ţăndărei, Viorel Alexandrescu, a fost agresat în trafic de patronul şi administratorul societăţii Prod Lact SRL, Marian Balea, care este şi consilier local din partea PNG. Joi seara, pe 1 septembrie, în jurul orei 20.30, în timp ce se deplasa cu maşina de serviciu pe DN2A, spre sediul unităţii, Viorel Alexandrescu a fost oprit de către un Audi Q7 negru, care a tras în faţa lui. Spatele maşinii a fost blocat de o autoutilitară de transport pâine inscripţionată cu numele firmei Prod Lact SRL. Din cele două maşini au coborât Marian Balea şi fiul acestuia, care au deschis portierele autoturismului în care se afla Viorel Alexandrescu şi au început să-l ameninţe. Din fericire, situaţia nu a degenerat mai mult, pentru că prin zonă a trecut o maşină a poliţiei rutiere. La vederea maşinii de poliţie, cei doi agresori au dat bir cu fugiţii. Revenind la controlul din cursul zilei de vineri, menţionăm că iniţial angajaţii brutăriei administrate de societatea Prod Lact SRL nu au permis echipelor de control ale SC RAJA SA să verifice branşamentul. Într-un final, la faţa locului a apărut şi Marian Balea, care, după multe explicaţii şi ţipete, a permis într-un final accesul echipelor de control ale RAJA SA în incinta brutăriei.

 RAJA_013.jpg

Reprezentanţii operatorului de apă au descoperit la faţa locului că pe branşamentul RAJA SA exista o interconexiune cu puţul din curte, iar angajaţii brutăriei foloseau la fabricarea produselor de panificaţie apă amestecată. „Am debranşat brutăria care folosea apă amestecată, deoarece administratorul societăţii, Marian Balea, nu ne-a putut prezenta niciuna dintre analizele curente la parametrii de potabilitate. Având în vedere faptul că pe reţeaua de distribuţie interioară curgea atât apă furnizată de RAJA, cât şi din puţul propriu, lucru care punea în pericol sănătatea publică a consumatorilor, această unitate a fost debranşată din stradă de la sistemul de alimentare cu apă. Mai mult, reprezentanţii societăţii Prod Lact SRL au dat dovadă de o inconştienţă crasă în ceea ce priveşte respectarea unor cerinţe minime privind sănătatea publică. Având în vedere cele petrecute, SC RAJA SA Constanţa va depune către organele competente plângeri penale împotriva lui Marian Balea pentru agresiune şi ultraj împotriva bunelor moravuri, dar şi sesizări oficiale către toate instituţiile competente ale statului: Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea luării măsurilor necesare ce se impun pentru evitarea îmbolnăvirii în masă a consumatorilor", a explicat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa. Situaţia s-a repetat şi la carmangeria care aparţine respectivei societăţi. La apariţia echipelor de control, angajaţii le-au refuzat acestora accesul în unitate. Mai mult, au ieşit în stradă şi au început să ţipe şi să aducă diverse injurii angajaţilor RAJA. Situaţia a fost calmată de intervenţia trupelor de jandarmi. „Pentru obstrucţionarea controlului, dar şi pentru facturile neachitate, carmangeria Prod Lact SRL a fost şi ea debranşată de la sistemul de alimentare cu apă", a mai spus Irina Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vadim 05 Sep, 2011 10:25 in constanta pe plaja toate tersele fura apa