Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate Bacalaureat 2011 Aproape jumătate din cei 7000 de candidaţi au picat (galerie foto)

ro

04 Jul, 2011 01:04 2779 Marime text
bac_bac_1.jpgPrima sesiune a bacalaureatului s-a încheiat cu lacrimi şi suspine pentru mulţi dintre candidaţi, care au picat cu brio examenele.

Potrivit Comisiei Judeţene de Bacalaureat, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Constanţa este de aproximativ 58%. Cele mai mici procente de promovabilitate din judeţ s-au înregistrat la centrele de examinare Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza" (2,6%), Liceul Teoretic Băneasa (2,55%), iar la Grupul Şcolar Ostrov nici unul dintre cei 102 candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat. Cu toate că rezultatele au fost afişate, ieri, la ora 14.00, elevii s-au adunat dis-de-dimineaţă în faţa unităţilor de învăţământ. Nici ploaia mocănească nu i-a ţinut în case pe elevii dornici să-şi afle notele la cele trei probe scrise ale bacalaureatului.

bac_bac_2.jpgDar bucuria absolvirii liceului a fost umbrită de notele primite. La Colegiul de Marină Alexandru Ioan Cuza, dintre cei 453 de candidaţi, doar zece au promovat examenele, procentul de promovabilitate fiind de 2,6%. La Liceul Teoretic Lucian Blaga, dintre cei 298 de elevi înscrişi în această sesiune a bacalaureatului, 168 au obţinut note de trecere, procentul de promovabilitate fiind de 56,38%. La polul opus, se află Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, cu o promovabilitate de 100%, urmat de Liceul Teoretic Ovidius - 99,42%, Liceul Teoretic George Călinescu - 97,3%, Colegiul Naţional de Arte Regina Maria - 96,38%, Liceul Teoretic Decebal - 95,25%. Azi, între orele 8.00 şi 12.00, elevii nemulţumiţi au şansa să depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate vineri, 8 iulie.

Tentativă de mită la Liceul Ion Bănescu

Potrivit unor surse, la Liceul Ion Bănescu din Mangalia, în timpul celei de a treia probe de bacalaureat, care s-a desfăşurat vineri, oamenii legii au găsit într-o toaletă suma 450 de lei. Procurorii caută amprente şi desfăşoară activităţi specifice în vederea stabiliri cu exactitate a circumstanţelor care au dus la producerea incidentului. Inspectoratul Şcolar Judeţean a refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens.

Sesiunea de toamnă se va desfăşura pe 22 august şi 2 septembrie

În perioada 11-15 iulie vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august-2 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mario Campes 04 Jul, 2011 08:47 CE BINE IMI PARE CA NU A-TI LUAT BACUL...AVETI IN CAP NUMAI TIGARI,ETNOBOTANICE,AUTOTURISME DE LUX,TATUAJE,FITZE...D-LE MINISTRU DESFIINTATI FACULTATEA SPIRU HARET.ESTE RAMPA DE LANSARE A PROSTILOR DIN ROMANIA!!!!.