Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pură dezinformare (video)

ro

24 Mar, 2011 00:16 2214 Marime text
Palaz_Cernavoda2.jpg

Declaraţiile preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu cu privire la un posibil accident nuclear la centrala de la cernavodă creează panică în mod nejustificat în rândul locuitorilor. Drept pentru care prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, îl atenţionează pe preşedintele CJC să nu mai facă declaraţii „după ureche". Mai mult, reprezentantul Guvernului în teritoriu dă aigurări că planurile necesare în cazul unei intervenţii de urgenţă la Cernavodă fie au fost deja reactualizate, fie sunt în curs de reactualizare.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC: „Am solicitat să ni se spună de ce nu există un plan de urgenţă în caz de accident nuclear".

Asta a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în cadrul celei mai recente şedinţe de CJC. Declaraţia sa nu a făcut altceva decât să inducă panică în rândul locuitorilor din judeţul Constanţa cu privire la un posibil accident nuclar la Cernavodă. Mai marele CJC a demonstrat, însă, că este total dezinformat pe acest subiect, căci astfel de planuri de urgenţă există.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că Nicuşor Constantinescu nici nu are de unde să ştie de existenţa acestor planuri, atâta vreme cât nu participă la şedinţele Comitelui în care ocupă funcţia de vicepreşedinte. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Domnul Nicuşor Constantinescu fabulează iarăşi. Probabil s-a uitat la prea multe filme ştiinţifico-fantastice. Există un plan de intervenţie în cazul unui accident nuclear şi există şi un plan de evacuare în ceea ce priveşte oraşul Cernavodă". Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa dă, însă, asigurări locuitorilor judeţului Constanţa că nu există riscul unui accident nuclear la Cernavodă. De reţinut este că preşedintele Nicuşor Constantinescu nu catadicseşte să ia parte la şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, deşi este vicepreşedinte al acestei structuri. Prefectul Palaz a specificat şi că este de preferat ca preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, să rezolve problemele judeţului şi să se uite mai puţin la filme SF.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii