Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de elevi au susţinut examenul DELF Scolaire

ro

07 May, 2012 20:00 3047 Marime text

iceuCalinescu.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, la Liceul Teoretic „George Călinescu" s-a desfăşurat examenul DELF Scolaire.Peste 130 de elevi din Constanţa au susţinut cele patru probe ale examenului.

Începând din anul 2008, Liceul Teoretic„George Călinescu" este centru de evaluare DELF Scolaire, fiind abilitat ca, sub egida Ambasadei Franţei la Bucureşti şi în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, să organizeze examenul de atestare internaţională a cunoaşterii limbii franceze. În fiecare primăvară (aprilie/mai), în licee se desfăşoară cele patru probe ale acestui examen. DELF Scolaire este o diplomă eliberată de statul francez prin Centre International d'Etudes Pédagogiques de Sèvres (CIEP), special pentru elevii care doresc să obţină atestarea cunoştinţelor dobândite la limba franceză. DELF Scolaire se materializează într-o diplomă care certifică nivelul de limbă evaluat şi care este valabilă pe viaţă. Aceasta este recunoscută la Bacalaureat ca echivalent al probei de limbă străină şi este recunoscută şi cerută în întreg spaţiul european francofon, ea oferind oportunitatea continuării studiilor academice în Europa, precum şi inserţia mai uşoară pe piaţa muncii, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Liceul Teoretic „George Călinescu" este, de asemenea, şi centru de examinare acreditat pentru examenele Cambridge (limba engleză) şi DELE (limba spaniolă).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii