Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru creşe şi grădiniţe are loc în august

ro

21 Jun, 2011 02:50 1166 Marime text
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a demarat procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia creşelor din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Într-o ediţie anterioară relatam că ministerul condus de Elena Udrea va construi în diferite zone ale ţării 138 de creşe sau grădiniţe. Dintre acestea, 14 se vor realiza în judeţul Constanţa.

Obiectivele de investiţii vor fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, derulat de către MDRT. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe/grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii, fiind puse la dispoziţie de minister. Localităţile din judeţul Constanţa în care se vor construi creşe sau grădiniţe finanţate prin PNDI sunt: Murfatlar (cu o grupă), Hârşova (cu trei grupe), 23 August (cu trei grupe), Adamclisi (cu două grupe), Albeşti (două creşe/grădiniţe cu două grupe), Castelu (două creşe sau grădiniţe cu trei grupe), Lumina (cu două grupe), Poarta Albă (cu trei grupe), Rasova (cu două grupe), Nicolae Bălcescu (cu două grupe) şi Valu lui Traian (o creşă/grădiniţă cu două grupe şi una cu trei grupe). Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor din judeţele Tulcea şi Constanţa este de 31.576.037 lei fără TVA, fiind incluse aici costurile de proiectare şi execuţie, precum şi cele de finanţare. Potrivit MDRT, autorităţile publice locale beneficiare ale investiţiilor sunt cele care identifică terenul pe care vor fi amplasate construcţiile. De asemenea, la finalizarea investiţiei se vor ocupa de dotările tehnico-edilitare. Deschiderea ofertelor pentru acest contract este programată să aibă loc pe 23 august, începând cu ora 10.00, la sediul MDRT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii