Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu se poate şi la noi? La Iaşi te debranşezi gratis de la sistemul de termoficare, la Constanţa - plăteşti

ro

21 Sep, 2012 01:00 1892 Marime text

caldura-calorifer02.jpgToţi ieşenii care au trecut de la CET la Dalkia Termo Iaşi şi care nu pot ţine pasul cu plata facturilor îşi pot lua adio de la încălzirea centralizată încă din această iarnă, scrie cotidianul „Buna ziua Iaşi". Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul ieşean, cei de la Dalkia Termo Iasi nu vor aştepta mai mult de 60 de zile ca sa încaseze banii de la ieşeni, dar îi vor debranşa în urma neplăţii.

La Constanţa, lucrurile stau altfel. RADET Constanţa nu debranşează consumatorii, dar îi notifică, acordându-le un termen în graţie în care aceştia îşi pot plăti datoria. Dacă consumatorul constănţean nu plăteşte că nu are bani, RADET îl acţionează în judecată. În urma proceselor, restanţierii sunt executaţi silit, apartamentul este vândut, iar RADETT- ul îşi recuperează banii. La fel şi Asociaţia de proprietari. Iar proprietarul apartamentului rămâne în stradă, îngroşând numărul oamenilor.

Tehnici diferite de recuperare

„Fiecare societate de termoficare are sistemul său de recuperare a datoriilor", a declarat Liliana Enache, purtătorul de cuvânt la RADET Constanţa.

Singura soluţie a constănţenilor, care vor să scape de facturile uriaşe la căldură este debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire. Dosarul pe care trebuie consumatorul trebuie să-l depună la RADET este destul de stufos: avize peste avize, acorduri peste acorduri. Într-un final (dacă acesta este fericit), RADET emite avizul favorabil debranşării, iar consumatorul scoate din buzunare 500 de lei în schimbul procesului verbal prin care se constată debranşarea legală. La Iaşi, lucrurile stau mai bine, cel puţin din punctul de vedere al constănţenilor, care nu reuşesc să obţină acel aviz de debranşare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii