Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au petrecut constănţenii Black friday (galerie foto)

ro

24 Nov, 2012 02:43 3151 Marime text
09_reduceri.jpgSite-uri blocate, aglomeraţie ca pe vremea lui Ceauşescu, stocuri epuizate încă de la orele prânzului, nervi întinşi la maxim, sume colosale de bani cheltuiţi pe obiecte electronice, telefoane şi electrocasnice. Aşa a arătat ziua de ieri, numită Black friday sau Vinerea neagră, când magazinele au avut reduceri şi de până la 80 sau 90%. Constănţenii, la fel ca şi restul românilor, au luat cu asalt magazinele care au anunţat reduceri masive, şi au cumpărat tot ce le-a ieşit în cale. De pe urrma americane împrumutate cu succes şi în Constanţa, au avut de câştigat atât comercianţii, dar şi cumpărătorii.

Primele magazine, care s-au trezit cu siteurile blocate şi stocurile epuizate încă din primul minut al zilei de vineri, au fost cele care au scos pe rafturi produse electronice şi electrocasnice. Laptop-urle, tabletele, plasme şi camerele foto - toate au fost la mare căutare printre clienţi şi internauţi. Frigiderele, maşinile de spălat, roboţii de bucătărie şi alte electrocasnice au fost şi ele cumpărate de românii în căutare de reduceri mari. Reducerile de 30, 40 sau chiar 50% au adus câştig atât vânzătorilor, cât şi cumpărătorilor. Cele mai câştigate din afacerea Vinerea neagră sau Black friday au fost magazinele online, deoarece comenzile pot fi făcute cu uşurinţă cu ajutorul paginilor de internet ale acestora. În aşa fel, clientul nu mai este nevoit să se deplaseze într-un spaţiu fizic, iar magazinul câştigă timp şi rapiditate odată cu livrările deja plasate. Nici magazinele clasice nu s-au plâns că vânzările nu au mers bine în singura zi din an, în care reducerile sunt cele mai consistente. Însă de cele mai multe ori cumpărarea unui produs cu ocazia Black Friday devine pentru client o cursă contratimp, pe care trebuie să o câştige în dauna competitorilor săi.

Cum s-au descurcat magazinele, asaltate de clienţi

La EMAG, una dintre cele mai mari reduceri a fost la iPad 2, de 46%. Astfel, prețul pentru un iPad 2 de 16GB a scăzut de la 1.849 lei la 999 lei. E drept, de curând a fost lansată generația a patra de iPad, însă reducerea de aproape 50% este demnă de luată în seamă. Reduceri de aproximativ 40% au putut fi găsite și la o gamă largă de cuptoare cu microunde, în timp ce mașinile de spălat au avut reduceri de aproximativ 25%. Cea mai ieftină tabletă disponibilă pe emag.ro de Black Friday a fost fi Allview Alldro Speed 2 HD, care a putut fi cumpărată cu 499 lei (redusă de la 749 de lei). La laptopuri, reducerile s-au situat în jurul procentului de 30%, în timp ce la telefoane mobile nu au parte de reduceri mari de preț cele mai noi modele, ci unele mai vechi, precum Samsung Galaxy 2-ul, al cărui preț a scăzut cu 200 de lei (de la 1.399 de lei de la 1.599 de lei). La doar câteva minute de la începerea campaniei, stocurile unor produse se epuizase deja. În plus, probabil din cauza numărului mare de utilizatori de pe site, acesta nu a putut fi accesat.

City Park Mal Constanţa a oferit şi concerte

La City Park Mall, Black Friday s-a ţinut între orele 09.00 şi 24:00. Mai mult, ieri seara, pentru constănţenii ieşiţi la shopping au cântat Anda Adam şi Alex Velea. Magazinele din City Park Mall au oferit reduceri exclusive, chiar acum la începutul sezonului de iarna. Spre exemplu magazinele Ecco, United Colours of Beneton şi Mondo oferă reduceri de 50%, Yokko au avut reduceri 30% şi 70% la ţinutele de seară, în timp ce magazinele de bijuterii au recompensat cumpărătorii cu produse cadou. Magazinul Vodafone a oferit telefonul Samsung Galaxy Y la preţul promoţional de 1 Euro la activarea unui abonament nou.

La unii Black Friday ţine 3 zile

La Flanco, Black Friday ţine 3 zile. Promoţia a început de la 8.00 dimineaţa, atât în online cât şi în magazine, iar preţurile au fost tăiate cu pânâ la 60%. Magaziunul Domo a furat startul la Black Friday şi au avut reduceri disponibile la majoritatea produselor. Şi la Altex au fost reduceri de Black Friday, atât în magazin, cât şi pe internet. Însă stocurile se epuizase deja în jurul prânzului. La PCGarage reducerile de Black Friday au început la ora 0.00. Orange a renunţat la Black Friday şi a dat, luni, startul la Black Week, cu reduceri de până la 90%

Reduceri la Carrefour şi Cora

Carrefour, retailer de dominanta alimentara, făcue reduceri de pana la 50% la electronice - televizoare, tablete, laptop-uri, electrocasnice şi aparate foto. Perioada de reduceri şi promoţii este cuprinsă între 17 - 26 noiembrie. La Cora, reducerile au ajuns ieri până la 50% pentru aparatele foto, până la 30% pentru cuptoare cu microunde, până la 25% pentru televizoare cu diagonala mai mare de un metru, ca și pentru combine frigorifice, iar pentru tablete se practică un discount de până la 20%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii