Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultatii gratuite cu prilejul Zilei Europene Impotriva Obezitatii

ro

22 May, 2010 03:13 1711 Marime text
Astăzi, statele Uniunii Europene marchează în premieră Ziua Europeană Împotriva Obezităţii. Cu această ocazie, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România filiala Constanţa se alătură comunităţii internaţionale şi susţine campania Ziua Europeană Împotriva Obezităţii, prin organizarea unei acţiuni în magazinul Carrefour, începând cu ora 10.00.

Voluntarii Crucii Roşii Române filiala Constanţa şi Asociaţia medicilor de familie Tomis Constanţa vor acorda asistenţă şi consultaţii gratuite. De asemenea, se va măsura glicemia, tensiunea, greutatea şi se va calcula indicele de masă corporală pentru persoanele interesate.

Totodată, prin intermediul voluntarilor de Cruce Roşie, constănţenii vor primi informaţii cu privire la această campanie, precum şi la problematica obezităţii în România.

Obiectivul campaniei este de a veni în sprijinul cetăţenilor europeni supraponderali şi obezi, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă, pentru a-şi controla greutatea şi a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România se află pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor. Mai mult decât atât, 25% dintre români sunt obezi, iar 50% au probleme cu kilogramele în plus, avertizează statisticile, procentul fiind mai mare în rândul femeilor. Cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta de peste 30 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii