Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clinicile şi spitalele private din Constanţa, lovite de reforma ministrului Eugen Nicolăescu

ro

13 Jan, 2013 22:15 5841 Marime text
spitale_private_Isis_Medical_Center_1.jpgÎncepând cu 1 martie, fondurile acordate de stat spitalelor publice vor fi majorate cu zece procente. Banii vor proveni din sistarea ajutoarelor oferite de către Statul Român spitalelor private din ţară. Odată încetată finanţarea cu 10% pentru sistemul medical privat, spitalele publice vor beneficia de aceşti bani. Astfel, pacienţilor li se interzice să se mai trateze într-un spital privat folosindu-şi asigurarea medicală plătită chiar din munca lor. Acei 10% din totalul banilor cetăţenilor, care erau îndreptaţi prin alegerea lor către un spital privat, se vor duce de acum, indiferent ce decid, către spitalele de stat. „Este clar că această măsură va aduce satisfacţie în rândul cetăţenilor, întrucât aceştia vor beneficia de servicii medicale publice mai bune. În contractul cadru pe 2013, care intră în vigoare de la 1 martie, este stipulat că vom sista finanţarea din fondurile casei pentru unităţile spitaliceşti private, astfel încât toţi banii publici să meargă către spitalele publice, a declarat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu.

În judeţul Constanţa funcţionează mai multe clinici private, printre care amintim: reţeaua Regina Maria,

spitale_private_Euromaterna.jpgPoliclinica cu plată Constanţa, Centrul Medical Iowemed, Centrul Medical Medstar 2000, Euromaterna, Isis Medical Center, Centrul Medical de Diagnostic Imagistic Pozimed.

Policlinica Constanta, parte a reţelei private de sănătate Regina Maria, a fost înființată în anul 2003 sub denumirea Avamedica. Policlinica Constanța beneficiază de competența a peste 60 de cadre medicale, include 15 cabinete și se întinde pe o suprafață de 1.000 mp. În fiecare lună aici sunt deserviţi peste 4.500 de pacienţi şi se efectuează peste 6.000 de analize.

spitale_private_iowemed.jpgÎnfiinţat în urmă cu 17 ani, Centrul Medical Iowemed a ajuns în anul 2012 să înregistreze un număr record de pacienţi asistaţi, de peste 2.000.000. Centrul dispune de 4 centre medicale (două în Constanţa, unul în Cernavodă şi unul în Năvodari), de 2 laboratoare de analize medicale (Constanţa şi Cernavoda) şi oferă: servicii de urgenţă medicală în regim non-stop, servicii de urgenţă pediatrică în regim non-stop, servicii de ambulanţă (transport medicalizat), centru de imagistică. La Centrul Medical Iowemed activează 110 angajaţi permanenţi, din care 60 de medici şi cadre medicale, la care se adaugă colaborările cu alţi 45 de medici şi cadre medicale, pe diferite ramuri medicale.

În cadrul Centrului Medical Medstar 2000 s-a deschis Clinica de chirurgie privată, unde sunt utilizate tehnici clasice şi laparoscopice de tratament al diferitelor afecţiuni chirurgicale. Echipele chirurgicale se află sub coordonarea prof. dr. Vasile Sârbu şi au specializări în ţară şi în străinătate. În prezent, numărul intervenţiilor chirurgicale efectuate la clinica de chirurgie Medstar 2000 pe parcursul unui an depăşeşte cifra de 4.000, la care se adaugă aproximativ 7.000 de examene paraclinice. Centrul Medstar 2000 oferă servicii de chirurgie generală, urologie, chirurgie - ortopedie - traumatologie, chirurgie plastică şi estetică, anestezie - terapie intensivă.

Spitalul privat de obstetrica-ginecologie - neonatologie Euromaterna ocupă o suprafaţă de 3513,66 mp şi oferă servicii de obstetrică fiziologică, obstetrică patologică, ginecologie, ATI adulţi, nou-născuţi, terapie intensivă neonatală, compartiment reproducere umană asistată, unitate transfuzii sangvine, consultaţii şi tratamente în profilul obstetrică-ginecologe, bloc operator şi de naşteri. Spitalul are 57 de paturi. În cadrul spitalului Euromaterna activează 20 de medici cu specializarea Obstetrică-ginecologie, 4 medici neonatologi, 4 medici cu specializarea Anestezie - Terapie Intensivă.

Isis este primul spital privat din Dobrogea. Misiunea Isis este aceea de a oferi servicii medicale prin intermediul unei echipe de medici specialişti şi cadre medicale competente. Spitalul Isis oferă o gamă largă de servicii: ambulatoriu de specialitate, obstetrică-ginecologie, departamentul de medicină materno-retală, maternitate, spitalizare de zi, spitalizare continuă şi ATI, pediatrie, oncologie. În cadrul spitalului Isis activează 24 de medici.

spitale_private_Pozimed_Centru_Medical.jpgCentrul Medical de Diagnostic Imagistic Pozimed a fost inaugurat în luna august 2009. Valoarea centrului este dată de echipa de specialişti cu vastă experienţă în domeniul imagisticii medicale, de echipamentele medicale de excepţie, înglobând tehnologie General Electric de ultimă oră, de capacitatea de a oferi investigaţii în premieră. Centrul Medical de Diagnostic Imagistic Pozimed colaborează cu medici de diverse specialităţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale publice, clinici private, cabinete medicale individuale, instituţii de învăţământ de profil.

Centrul de recuperare medicală MAN este promovat de o echipă calificată, formată din 18 medici şi 20 de asistenţi medicali, şi beneficiază de un sediu propriu, având cabinete medicale pentru diferite specialităţi şi o bază de tratament. Începând cu luna aprilie 2011, Clinica MAN funcţionează şi în Centrul de Recuperare Medicala MAN din zona Tomis Nord - Cireşica, oferind servicii de balneofizioterapie, recuperare medicală, reumatologie, psihiatrie infantilă, geriatrie, obstetrică-ginecologie, ortopedie adulţi, pneumologie, ortopedie pediatrică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii