Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Caravana sănătăţii şi a educaţiei" a consultat 10.000 de pacienţi

ro

08 Sep, 2011 00:00 2961 Marime text

cap_2.jpgO caravană dentară mobilă, 16 membri în reţeua Robudent, 10.000 de pacienţi consultaţi şi trataţi, o hartă a florului, 8.000 de elevi informaţi şi consultaţi, acestea sunt câteva dintre rezultatele cu care se mândreşte proiectul „Caravana sănătăţii şi a educaţiei".

Ieri, în Sala Senatului a Universităţii Ovidius a avut loc ultima conferinţă, la care au participat partenerii proiectului din România şi Bulgaria şi la care au fost prezentate realizările şi reuşitele acestuia. Proiectul ,,Caravana sănătăţii şi a educaţiei" a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013 şi a fost implementat de Universitatea Ovidius în perioada 6 octombrie 2010 - 6 octombrie 2011. Valoarea totală a proiectului se ridică la 248.152 de euro. Proiectul reprezintă o continuare a Proiectului „Reţeaua Româno-Bulgară de Cooperare în domeniul Sănătăţii Oro-dentareu" (ROBUDENT), implementat de Universitatea Ovidiu, Facultatea de Medicină Dentară. „Facultatea de Medicină Dentară a desfăşurat trei proiecte transfrontaliere: primul a constat în stabilirea reţelei Robudent, cel de-al doilea în achiziţionarea echipamentelor şi cel de al treia în achiziţionarea unei Clinici Dentare Mobile. De asemenea, am mai depus un proiect, care este eligibil şi în cadrul căruia vor cumpăra o Caravană de tehnică dentară cu care ne vom deplasa în localităţile din reţeaua Robudent şi vom executa lucrări dentare pentru pacienţi", a explicat secretarul ştiinţific al Facultăţii de Medicină Dentară, Aurelia Caraiane. Proiectul ,,Caravana sănătăţii şi a educaţiei" a extins reţeaua de cooperare româno-bulgară în domeniul medical, alături de vechii parteneri din Băneasa şi NegruVodă, Krushari şi General Toshevo (Bulgaria), precum şi a unor noi parteneri din Topalu, Grădiştea şi Tervel (Bulgaria). „Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea stării de sănătate oro-dentară a populaţiei din zona transfrontalieră, propunând activităţi educaţionale şi practice, care s-au concretizat prin consultaţii şi tratamente gratuite pentru populaţia zonelor rurale, acolo unde nu există cabinete medicale.

Ovidius_-_Ovidius_2.jpg

În plus, proiectul a prevăzut două caravane distincte: prima a fost dedicată populaţiei din 14 sate izolate din zona transfrontalieră. Cea de a doua s-a adresat elevilor din zece licee din zona transfrontalieră şi a inclus oferta educaţională a Facultăţii de Medicină Dentară. Cadrele didactice, asistate de studenţii din anii terminali ai Facultăţii de Medicină Dentară, au oferit consultaţii şi tratamente gratuite pacienţilor din aceste zone rurale", a declarat conf. univ. dr. Agripina Zaharia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii