Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batjocura profesorilor de la BAC

ro

20 Jun, 2009 02:17 1445 Marime text
Există riscul ca profesorii care ar trebui să supravegheze bacalaureatul şi cei nominalizaţi pentru corectarea lucrărilor să nu se mai prezinte în centrele de examen. 

Vicepreşedintele Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar (SLSPI) Constanţa, Ion Popescu, spune că mulţi dintre aceştia vor fi revoltaţi când vor afla cu cât vor fi plătiţi pentru activitatea la bac. Iată câteva dintre sumele propuse de Ministerul Educaţiei pentru plata cadrelor didactice: doi lei pentru fiecare candidat ascultat va lua un profesor care va face parte din comisia de la examenul oral, 25 lei pe zi va primi un supraveghetor, iar patru lei pentru fiecare lucrare corectată va primi un profesor evaluator. Conducerea SLSPI Constanţa va informa toţi dascălii din judeţ despre reducerea drastică a fondurilor alocate plăţii personalului didactic de la bacalaureat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emi Dascalu 20 Jun, 2009 07:40 Pozitia liderilor sindicali este absolut echivoca si favorizeaza lipsa de moralitate a ministresei Abramburica. Neavand curajul sa ia atitudine imediata la aceste lovituri repetate impotriva educatiei, dirijate cotrocenist ("Scoala pregateste tampiti!"), liderii nationali si judeteni, ca niste "ghinarari" incapabili, isi lasa ostirile vraiste pe campul de bataie: "Scapa cine poate!" Scarbiti de ineficienta miscarii sindicale, multi dintre membrii cotizanti vor decide sa se retraga din organizatii, visand la o reforma sindicala. Problema cheie ramane, totusi, cea a neglijarii asigurarii unui fond de greva, ce se poate crea in circa 10 ani, din acea cotizatie lunara de 1%. Cat despre dna Ioana Purcarea, ce se mai poate spune, decat ca face, in continuare, jocurile murdare ale celor de la putere, fie ea chiar si cea a Inspectoratului Scolar, unde dl general Petrica Miu este seful sotului d-ei, inspector de istorie. Functia sa de lider sindical judetean este anacronica, ratand, pe zi ce trece, sansa reabilitarii morale prin demisie. O doamna dinozaur ratacita prin jungla umana a secolului vitezei!
  • Emi Dascalu 20 Jun, 2009 07:19 Pozitia liderilor sindicali este absolut echivoca si favorizeaza lipsa de moralitate a ministresei Abramburica. Neavand curajul sa ia atitudine imediata la aceste lovituri repetate impotriva educatiei, dirijate cotrocenist ("Scoala pregateste tampiti!"), liderii nationali si judeteni, ca niste "ghinarari" incapabili, isi lasa ostirile vraiste pe campul de bataie: "Scapa cine poate!" Scarbiti de ineficienta miscarii sindicale, multi dintre membrii cotizanti vor decide sa se retraga din organizatii, visand la o reforma sindicala. Problema cheie ramane, totusi, cea a neglijarii asigurarii unui fond de greva, ce se poate crea in circa 10 ani, din acea cotizatie lunara de 1%. Cat despre dna Ioana Purcarea, ce se mai poate spune, decat ca face, in continuare, jocurile murdare ale celor de la putere, fie ea chiar si cea a Inspectoratului Scolar, unde dl general Petrica Miu este seful sotului d-ei, inspector de istorie. Functia sa de lider sindical judetean este anacronica, ratand, pe zi ce trece, sansa reabilitarii morale prin demisie. O doamna dinozaur ratacita prin jungla umana a secolului vitezei!