Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul Aproape 50 de şcoli, fără autorizaţie sanitară

ro

30 Aug, 2012 01:00 1568 Marime text
scoli_-_sediu_ISJ_i.jpg44 de şcoli şi grădiniţe din Constanţa nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare pentru anul şcolar 2012 - 2013. Lipsa apei curente şi toaletele din curte rămân obstacole în obţinerea avizelor.

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, 44 dintre unităţile de învăţământ din judeţul nostru nu au autorizaţie sanitară. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din 270 de unităţi de învăţământ din judeţ, 204 deţin autorizaţia, 22 sunt în curs de autorizare, iar 44 au autorizaţia sanitară expirată.

„Din cele 44 de unităţi de învăţământ care au autorizaţia sanitară expirată, 11 sunt unităţi cu personalitate juridică, iar 33 sunt structuri arondate", a explicat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa. La rândul lor, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa vor începe evaluare sanitară a unităţilor şcolare. „Din anul 2009, autorizaţiile sanitare se acordă la solicitările directorilor de şcoli. Ştiind că şcolile au anumite deficienţe, mulţi dintre directori nu au mai solicitat această autorizaţie. De săptămâna viitoare, inspectorii de la Serviciul de Control vor începe evaluare sanitară a unităţilor şcolare", a explicat Mihaela Dinisov, director adjunct al DSP Constanţa.

Obţinerea autorizaţiei nu va fi posibilă nici măcar după începerea anului şcolar, de vreme ce avizul depinde de îndeplinirea unor obiective imposibil de realizat chiar şi în câteva luni: apă potabilă cu jet ascendent, toalete în interiorul şcolilor, încăperi cu ventilaţie naturală sau mobilier adaptat vârstei, avizat de Ministerul Sănătăţii. Inspectorii sanitari nu pot închide unităţile de învăţământ cu probleme, dar pot să le comunice autorităţilor locale ce măsuri pot fi luate pentru evitarea viitoarelor focare cauzate de condiţiile improprii de igienă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii