Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni de ecarisaj si dezinsectie la Navodari

ro

02 Jul, 2009 02:07 1626 Marime text
Administraţia năvodăreană continuă acţiunile de modernizare şi transformare a localităţii într-un oraş civilizat, o staţiune turistică europeană. 

În acest context, ieri a demarat la Năvodari acţiunea de prindere a animalelor fără stăpân, activitate pentru care a fost alocată suma de 10.000 lei. Câinii prinşi de o firmă specializată vor fi cazaţi în biobază, iar stăpânii şi iubitorii acestora îi pot recupera în termenul legal de 10 zile.

De asemenea, sâmbătă se vor efectua acţiuni de dezinsecţie, care vor continua şi duminică, autoritatea locală asigurând un fond în valoare de 12.000 lei. Acţiunea se va desfăşura pe toată suprafaţa administrativ teritorială a oraşului Năvodari şi în zonele limitrofe oraşului care sunt infestate cu insecte. Pentru a avea rezultatul scontat, administraţia năvodăreană a decis ca acţiunea de dezinsecţie să se facă prin folosirea soluţiei Forza 50 SC, care are o perioadă de acţiune de 120 de zile, având în componenţa sa o substanţă care se încadrează în gradul III de toxicitate.

„Aceste acţiuni reprezintă un pas spre normalitate şi civilizaţie. Şi anul trecut, pe raza oraşului nostru s-a făcut dezinsecţia cu ajutorul elicopterului. Crescătorii de albine vor trebui să-şi ia măsurile necesare pentru protecţia stupilor aflaţi pe teritoriul administrativ al oraşului nostru", a declarat primarul din Năvodari, Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • degeaba 01 Aug, 2009 00:57 sunt locuitor in orasul navodari,degeaba vine sai adune daca cu ei vine cate un pol.comunitar milos.in zona mea sunt o gramada de caini care nu au stapan si noaptea fac galagie,au venit cei de la ecarisaj un pacalici comunitar care nu stie sa-si faca treba,sau nu vrea.copii daca plang dupa cainii comunitari sau cate o batrana care ii hraneste deja la inmuiat pe domnul de la politie si da drumul la caini.avem in bloc doua "doamne"crescatoare de caini si pisici care nu au copii si la batranete nu au minte,hranesc cainii ziua chiar daca nu au bani de platit darile la asociatie .........cate un copil nevinovat e muscat si domnul pol. nu vede treaba asta.sunt de acord sa creasca caini ,dar sa aiba macar un vaccin facut ,nu:"ii dau mama sa manance ca e nevinovat si nu are "dar cand musca pe cineva se ascunde in casa.va rugam daca puteti sa ne ajutati ca cei care ascund cainii de hingheri sa fie amendati"daca tot au bani de dat pe mancarea lor,ori isi spala pacatele acuma la batranete"va multumesc in numele celor care stau in zona de est a orasului navodari 0726792233