Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:28 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu Farul Constanța peste mări și țări. Din Vancouver până la Bangkok și în Bahamas. „Forza Farul!“ la canalul Panama!

ro

16 Jun, 2021 00:00 2786 Marime text
 

 
  • Inițiativă deosebită a fanilor constănțeni din Peluza Marină - Farul. 
  • Fanii au trimis fotografii de peste mări și țări, în unele cazuri dând și amănunte despre povestea fotografiei ori despre alte istorii de peste hotare cu Farul.
  • Un alt fan a dezvăluit că în prima ecluză, dinspre Pacific, a canalului Panama scrie cu litere mari un îndemn adresat Farului.  
 
Suporteri înfocați ai FC Farul Constanța au răspuns pozitiv demersului inițiat pe pagina de Facebook „Peluza Marină - Farul“ de a fi postate în acel spațiu imagini cu însemne ale clubului constănțean realizate pe diferite puncte de pe glob.
 
Fanii au trimis fotografii de peste mări și țări, în unele cazuri dând și amănunte despre povestea fotografiei ori despre alte istorii de peste hotare cu Farul. Imaginile au început să fie postate pe pagina „Peluza Marină - Farul“ într-o colecție de suflet a familiei „alb-albastre“. „Salutări tuturor! Peluza Marină vine cu o provocare adresată tuturor fariștilor din întreaga lume, atât pentru cei ce ne reprezintă ca marinari peste mări și oceane, dar și pentru cei stabiliți departe de casă. Dorim, cu ajutorul vostru, să arătăm atașamentul suporterilor fariști față de echipa noastră de suflet, FC Farul Constanța, printr-o fotografie cu însemnele clubului, din diferite locații ale lumii, pe care o vom posta pe pagina noastră de Facebook. Vă mulțumim anticipat pentru susținere și vă așteptăm cu pozele voastre în privat. Înainte, Farul Constanța!“, a fost mesajul Peluzei Marine prin care a fost demarat proiectul foto.
 

A călătorit 6.300 de kilometri, străbătând 11 țări

 
Până acum, în primele şase zile, suporterii au trimis imagini realizate în Tenerife (cea mai mare insulă din arhipelagul Canare, din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei), Italia (Brescia, Lago di Garda, Milano, Ravenna), Franța (Clermont-Ferrand, Auxerre), Anglia (Liverpool, Londra), Bahamas (Nassau), Canada (Vancouver), Belgia, Germania (Papenburg), Thailanda (Bangkok), Brazilia (Fortaleza) sau canalul Suez. Imaginea de la Milano a fost realizată pe stadionul San Siro, iar cea de la Liverpool la arena „Anfield“. Despre fanul Farului care a trimis poza din Belgia se menționează că a călătorit 6.300 de kilometri, străbătând 11 țări. „London Bridge, Bin Ben - vă prezint fularul de suflet și tricoul primit de la Marian Botea, când am promovat din C în B. Luptă Farul!“, a fost mesajul faristului cu imaginea de la Londra. 
 

Le este dor de Farul Constanța

 
Un alt fan a dezvăluit că „în prima ecluză dinspre Pacific a canalului Panama scrie cu litere mari: «Forzza Farul». Am avut poza, dar telefonul a fost de vină. Felicitări autorului!“. Canalul Panama este una dintre cele mai utilizate rute comerciale din lume, făcând legătura între oceanele Pacific și Atlantic. Un alt susținător al echipei constănțene a menționat: „Am plecat din Constanța din 1996, de atunci port fular Farul Constanța oriunde mă aflu. În prezent, Brașov. Să știți că multor altor suporteri din țară, suporteri ale diverselor echipe, le este dor de Farul Constanța“.
 

I s-au adresat primarului Vergil Chiţac

 
Conectați la problemele care privesc FC Farul Constanța, suporterii farişti din Peluza Marină - Farul au avut de multe ori luări publice de poziție. Prin intermediul unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook „Peluza Marină - Farul”, fanii i s-au adresat, în luna aprilie, primarului municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, pe tema noului stadion care e preconizat să se ridice în str. Primăverii, în cadrul Complexului Sportiv „Constanţa”. Suporterii au adus în discuţie elemente precum denumirea noii arene, culori, siglă şi înscrisuri. De asemenea, printre altele, fariștii au avut un punct de vedere și pe marginea scandalului care s-a iscat la meciul U Cluj - Farul, care nu s-a mai jucat, ulterior revenindu-le „marinarilor“ la masa verde, cu 3-0.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu însemne ale FC Farul pe meridianele lumii. Sursa foto: Facebook (Peluza Marină - Farul)   
 
Citește și:
 
Constanţa
Suporterii FC Farul i s-au adresat primarului Vergil Chiţac pe tema noului stadion

 
 
Peluza Marină Farul Constanța
„Inițiativa împotriva regulamentului trebuia luată încă de la început”

 
 
”Marinarii sunt și vor rămâne la înălțime!”
100 de ani de fotbal constănțean. Fanii, spectacol cu torțe și artificii!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii