Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Student cu identităţi false suspectat de fraude informatice

ro

08 Apr, 2011 08:14 831 Marime text

O ceartă izbucnită între un chiriaş şi proprietar a scos la iveală afacerile necurate cu care se ocupa tînărul care închiriase apartamentul de puţin timp şi se recomandase a fi student la o facultate constănţeană. Oamenii legii spun că, miercuri seară, au fost sesizaţi pentru a aplana un scandal izbucnit într-un bloc situat pe Aleea Zmeurei, din Constanţa. Un echipaj al Secţiei 2 Poliţie Constanţa s-a deplasat la adresa respectivă unde i-a găsit pe protagoniştii scandalului: Constantin Cobzaru, proprietarul unui apartament şi Sebastian Berezovschi, de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, chiriaşul acestuia. „Am vrut să citim indexul de la contorul electric şi de la apometre. Chiriaşul s-a repezit la soţul meu şi l-a îmbrâncit", a declarat soţia proprietarului. Soţii Cobzaru au cerut ajutorul unui prieten. „M-a sunat prietenul meu Costică şi mi-a zis că are probleme cu chiriaşul său care vrea să îl omoare, că a lovit uşa cu toporul şi i-a îmbrâncit atât pe el cât şi pe soţia lui", a declarat amicul proprietarului.

MĂRTURIA UNEI VECINE. O locatară a blocului în care a avut loc incidentul spune că scandalul dintre cei doi ar fi început în jurul orei 13.00, când Cobzaru împreună cu fratele lui şi cu un prieten ar fi încercat să îl dea afară pe chiriaş. „În jurul prânzului, proprietarul a venit la bloc şi a încercat să îl dea afară cu forţa pe chiriaş. Acesta nu vroia să plece şi susţinea că şi-a plătit chiria în avans. Proprietarul şi ceilalţi doi bărbaţi care îl însoţeau l-au luat la bătaie pe chiriaş, care, de frică, a fugit printre blocuri după ce a scăpat din mâinile lor. La un moment dat, Cobzaru a sunat la pompieri şi a anunţat că are un chiriaş care vrea să se arunce de pe bloc, însă nu a fost vorba de aşa ceva. Pompierii au plecat iar cadrele medicale ale echipajului SMURD care îi însoţea i-au acordat îngrijiri băiatului (n.r. chiriaşul) pentru că i se făcuse rău. Seara a venit poliţia şi i-a luat pe toţi la Secţia 2 pentru a lămuri lucrurile. Eu cred că totul este o înscenare din partea lui Cobzaru, pentru că vroia să îl dea afară din casă. Băiatul ăsta a fost foarte liniştit, respectuos, nu a făcut niciodată probleme în bloc", a declarat o vecină. Oamenii legii spun că atât proprietarul cât şi chiriaşul au fost amendaţi cu câte 300 lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

CARDURI SUSPECTE. Cînd au intrat în apartamentul închiriat, poliţiştii au avut parte de o surpriză. Sebastian Berezovschi le-a prezentat oamenilor legii actul de identitate, dar asupra sa au mai fost găsite alte trei buletine false, cu poza tânărului, însă coduri numerice personale şi nume diferite. Proprietarul apartamentului le-a solicitat anchetatorilor efectuarea unei percheziţii în apartamentul închiriat susţinând că îl bănuieşte pe chiriaş că ar comite ilegalităţi. Surprizele s-au ţinut lanţ, pentru că, ieri, în urma descinderii în apartamentul închiriat, anchetatorii au descoperit cinci carduri suspectate a fi falsificate. Din apartament au fost ridicate mai multe probe. În cursul zilei de ieri, Sebastian Berezovschi a fost reţinut pe bază de ordonanţă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cazul va fi preluat de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

http://www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii