Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica de Constanţa Finul fostului secretar de stat Andreescu şi-a făcut un sindicat al poliţiştilor

ro

02 Aug, 2011 12:01 1454 Marime text

Organizaţiile nonguvernamentale şi non-profit atipice, definite în Codul Muncii ca fiind persoane juridice independente, fără scop patrimonial, constituite în scopul apărării şi promovării drepturilor colective şi individuale, precum şi a intereselor profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor lor, sau sindicate, cum sunt cunoscute de majoritatea populaţiei, par a se înfiinţa peste noapte. Astfel, pe lângă Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractant (SNPPC) şi Prolex, cele 2 sindicate mari şi late din Poliţia Română, o nouă formaţiune a luat naştere în Poliţie. E drept că numărul membrilor acesteia nu depăşeşte 100 de persoane, la nivel naţional, dar fondatorii speră să atragă cât mai mulţi adepţi. Este vorba despre Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), proaspăt înfiinţat. Numai că, potrivit unor surse din cadrul IPJ, şeful filialei Constanţa nu figurează în mod legal în actele organizaţiei.

Pentru a se afirma, SNAP a început să critice activitatea celorlalte sindicate. De exemplu, în urmă cu câteva zile, pe site-ul SNAP a apărut un comunicat denumit S.N.P.P.C., impotent în rezolvarea problemelor poliţiştilor! La Constanţa, liderul local al membrilor SNAP este agentul şef adjunct Daniel Avasilcăi, lucrător la Poliţia Pecineaga. Însă, la nivel naţional, această structură este condusă de Iulian Surugiu, finul fostului secretar de stat din MAI, din perioada 2005 - 2009, chestorul Anghel Andreescu. De precizat că Andreescu s-a pensionat în 2009, după reorganizarea decisă de Dan Nica, fost vice-prim-ministru şi ministru de interne. Revenind la SNAP, surse din IPJ Constanţa sunt de părere că a fost o mişcare greşită. E o greşeală, o prostie mai bine zis. Asta pentru că, din momentul în care un sindicat mare se fărâmiţează, îi scade din putere. Acum se face sindicatul agenţilor, pe urmă urmează sindicatul femeilor de serviciu, apoi cine mai ştie. Pe de altă parte, la mijloc este vorba şi despre o discriminare. Cum adică Sindicatul Agenţilor de Poliţie? Toţi suntem poliţişti, dacă nu suntem agenţi, nu avem voie să ne înscriem în acel sindicat?, au declarat poliţişti care nu au vrut să le fie dezvăluită identitatea.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • asfb 05 Aug, 2011 10:41 la toate negocierile purtate cu reprezentantii puterii ,interesele agentilor de politie au reprezentate formal , sau nu au fost reprezentate in nici un fel , din aceasta cauza a luat fiinta SNAP